Çeşme - Atina Arasında Arabalı Feribot Dönemi

Ege Deniz Yolları (Aegean Sea Way), Çeşme ile Yunanistan'ın Atina Lavrion Limanı arasında yapılacak ilk feribot seferinin uğurlama töreni, Çeşme Ulusoy Limanı'nda gerçekleştirildi.

01.07.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-09:32)

Mehter takımı gösterisi ile başlanan törene, Dışişleri Bakanlığı Denizcilik ve Havacılık Daire Başkanı Barış Kalkavan, Dışişleri Bakanlığı İzmir Şube Müdürü Serdar Özaydın, İMEAK İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Ege Deniz Yolları Gemi İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Liman Başkanı Eray Aykanat, Çeşme Ulusoy Liman Müdürü Celal Ulaş ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

"ÇEŞME LİMANI, AVRUPA BİRLİĞİ'NE AÇILAN BİR KAPI UNVANI KAZANDI"

Törenin ilk konuşmasını, Çeşme ile Yunanistan'ın Atina Lavrion Limanı arasında sefer yapacak olan Ege Deniz Yolları Gemi İşletmeciliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek gerçekleştirdi. Açıklamalarında, uzun yıllardır her iki ülkenin yöneticilerinin büyük gayretleri ile açılması planlanan hattın nihayet açıldığına dikkati çeken İpek, "İlk kez Türkiye ile Yunanistan, deniz yolu köprüsüyle birbirine bağlanmış oluyor. Bu vesileyle de Çeşme Limanı artık, Avrupa Birliği'ne açılan bir kapı unvanı kazanmış oluyor. Türk vatandaşlarımız, bisikletleri, motosikletleri ya da otomobilleriyle kolayca, 7 saat gibi bir sürede Atina'ya ulaşarak, oradan da Avrupa'nın çeşitli şehirlerine gidebilecekler. Kısacası Avrupa artık çok yakın ve ulaşım çok kolay" ifadelerini kullandı.

"ÇEŞME VE İZMİR TURİZMİNE MÜTHİŞ BİR KATKI SAĞLAYACAK"

Bu hattın her iki ülke için önemli diplomatik katkılar sağlayacağını belirten İpek, "Ayrıca sosyal ve ticari katkılar da sağlayacak. Yunan tarafının, Türkiye'de ve özellikle bu yarımadada tarihsel kökleri var. Bu bakımdan önemli bir turizm hareketi olacak. Çeşme ve İzmir turizmine müthiş bir katkı sağlayacak. Bunun yanı sıra ihracatçılarımız için, özellikle yaş sebze ve meyve ile balık ihracatçılarımız için süre çok kısalmış olacak. Arabalı feribot olması münasebetiyle, şoförler de artık feribotla seyahat edebilecekler. 1400 kilometre gibi uzun bir yol almaktansa, 7 saat gibi kısa bir sürede yollarını tamamlamış olacaklar. Daha da önemlisi, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimiz, izin dönemlerinde Türkiye'ye gelirken, İpsala ya da Kapıkule kapısında yaşadıkları uzun kuyruklardan kurtulmuş olacaklar. Bu hat, özellikle Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimiz için çok önemli bir hat. Lojistikçilerimiz için can suyu niteliğinde. Şüphesiz ki, turizm hareketi için de çok önemli" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal