Cemal Kaşıkçı'nın Son Sözleri Ortaya Çıktı!

Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı yeni bir detay daha ortaya çıktı. Haberturk.com yazarı Sevilay Yılman, Kaşıkçı'nın son sözlerini açıkladı. Kaşıkçı, "Astım hastasıyım, ağzımı kapatmayın" demiş.

31.10.2018-09:46 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-10:23) Cemal Kaşıkçı'nın Son Sözleri Ortaya Çıktı!

Haberturk.com yazarı Sevilay Yılman, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile alakalı olarak çok dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yılman, Kaşıkçı cinayetinin hayrete sevk eden ayrıntılarını ve CIA Başkanı Gina Haspel'e dinletildiği öne sürülen ses kaydına göre, Kaşıkçı'nın son sözlerini anlattı.

İŞTE SEVİLAY YILMAN'IN YAZISI:

Tüm dünya, herkes, hepimiz Suudi Arabistan'a; "Bedeni nerede?" diye sorup duruyoruz ya!

Bence boşuna soruyoruz…

Neden biliyor musunuz?

Çünkü Suudi Arabistan kesinlikle bu sorunun yanıtını veremez! Veremeyecek de!

Niçin?

Çünkü öyle bir şey yok!

Nasıl gösterecekler bir kadavra bize?

"PROFESYONELCE BUHARLAŞTIRDILAR"

Adamcağızı yalnızca öldürmediler ki! Üstüne bir de cansız bedenini parçalara ayırıp asitlerle veya başka kimyasallarla yakıp -daha önce yazmış olduğum bir yazıda olduğu gibi- profesyonelce yok ettiler!

Hülasa… Bu vahşiliklerinin, barbarlıklarının insanlığa açıklamasını yapamayacakları için de sittin sene bu soruya yanıt vermeyecekler!

"MERHUM ASTIM HASTASIYMIŞ MEĞER!"

Gelelim şimdi yazının başlığındaki sorunun yanıtına…

Bildiğiniz üzere Suudi Arabistan işin en başında Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili olmadığını iddia edip bir de dalga geçer gibi kendi insanlarının kayboluşunun onları da çok endişelendirdiğini ifade etti.

Amiyane olacak biraz fakat çamura yattı resmen Suudlar…

Fakat sonradan Türkiye'nin elinde bu olayı kendi adamlarının yaptığını anbean kanıtlayan bir ses kaydı bulunduğunu öğrenince de, el mahkum itiraf etmek mecburiyetinde kaldılar.

Peki, önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya, sonra Suudi Arabistan Kralı'nın bir numaralı istihbaratçısına, en sonunda da CIA Başkanı Gina Haspel'e dinletilen o ses kaydında ne var?

"KAŞIKÇI, KONSOLOSUN MAKAM ODASINDA ÖLDÜRÜLDÜ"

Esasne bu kayda yönelik çok şey yazıldı çizildi.

Hem Türk hem de dünya basınında bu kayıttan bazı ayrıntılar bildirildi.

Mesela merhumun boğularak hayatını kayetmesi ve sonra da cesedinin parçalara ayrılması gibi…

Devletin elinde bulunduğu bilinen ses kaydı bir gün kamuoyuyla paylaşılır mı bilmiyorum fakat bizzat o kaydı dinleyen haber kaynaklarımdan aldığım, bilinmeyen birkaç kan dondurucu ayrıntıyı bugün paylaşmak istiyorum sizinle.

Öldürüldüğü odanın Konsolos Muhammed Uteybi'nin makam odası olduğu ve merhumun odaya girer girmez boğularak öldürüldüğü zaten yazıldı öncesinde.

Peki görüntüsü olmamasına karşın yalnızca bir ses kaydı ile nasıl anlaşılabildi Kaşıkçı'nın poşetle boğularak öldürüldüğü?

Tabiki kayda geçen konuşmalardan…

Odadakilerden biri ansızın Kaşıkçı'nın ağzını eliyle kapadı. Bunun böyle olduğu da rahmetlinin, "Yapmayın! Ağzımı kapatmayın çünkü astım hastasıyım!" biçiminde bağırmasından anlaşılıyor.

Ardından o bağırtıların bir anda kesilmesi fakat buna karşın bütün gücüyle karşı koymaya uğraşırken gene odadakilerden birinin Kaşıkçı'yı boğma vazifesi verilene, "İyice sık! İyice sık poşeti!" demesinden…

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal