Cemal Kaşıkçı Olayında Valiz Detayı! Kaşıkçı'nın Cesedi İçinde Miydi?

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün Türkiye'ye gelen 15 kişilik ekibin liderinin Prens Selman'ın sağ kolu olduğu tespit edildi. Ayrıca bu şahsın Türkiye'ye boş geldiği ancak ayrılırken dev bir valizle ayrıldığı görülüyor. Valizde Kaşıkçı'nın cesedinin olduğu iddia ediliyor.

18.10.2018-11:24 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-11:06) Cemal Kaşıkçı Olayında Valiz Detayı! Kaşıkçı'nın Cesedi İçinde Miydi?

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de girmesinin ardından kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın infazında olan suikast timinin fotoğraflarının sonrasında yeni görüntüler meydana çıktı. Suikast biriminin yeni fotoğraflarında en önde olan kişinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yolculuklarında eşlik eden Maher Abdulaziz M. Mutreb olduğu tespit edildi.

Sabah gazetesinin aktardığına göre; Kaşıkçı'ya suikast operasyonunu yönettiği düşünülen Mutreb'i önceki gün The New York Times gazetesi de işaret etmişti. Gazete Veliaht Prens Selman'ın yanında fotoğraflarını paylaştığı Mutreb'in Suudi Arabistan'ın İngiltere Büyükelçiliği'nde vazife yapmış 47 yaşındaki bir istihbarat albayı olduğunu ilan etmişti. Mutreb, suikast ekibi ile beraber İstanbul'a geldiğinde Başkonsolosluğa birkaç yüz metre uzaklıktaki Levent Movenpick Otel'de 5 Ekim'e dek rezervasyon yaptırmış, fakat aynı gün ekibiyle beraber alelacele otelden gitmişti.

Kaşıkçı suikastını yapan 15 kişilik Suudi birimi de koordine ettiği bildirilen Mutreb'in '2 Ekim mesaisi' de deşifre oldu. Meydana çıkan yeni fotoğraflarda Mutreb, Atatürk Havalimanı'na 2 Ekim gecesi 03.38'de girdi.

Gene 2 Ekim'de saat 09.55'te Mutreb, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girerken fark ediliyor. En önde gitmesi dikkat çekiyor. Cemal Kaşıkçı Başkonsolosluğa girmeden saatler önce gelip yerini aldığı görülüyor. Suikast ekibinde olan diğer kişiler de Kaşıkçı'dan önce binaya giriyor, bir başka deyişle Suudi gazetecinin 'infazcıları' önceden yerlerini alıyor.

09.55: Mutreb Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yapıyor. Kadrosu onu izliyor.

16.53: Mutreb, Başkonsolos'un 3 4 konutunun önünde fark ediliyor.

17.15: Mutreb ve ekibi Levent'teki otelden büyük bir valizle ayrılıyor.

17.58: Mutreb önde, adamları arkasında Atatürk Havalimanı'nda...

BÜYÜK VALİZE DİKKAT

Mutreb, alınan bir başka fotoğrafta önceki gün ülkesine giden Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed bin Uteybi'nin rezidansından ayrılırken polis kamerasına yakalanıyor. Bu görüntünün kameralara yakalandığı saat 16.53... Mutreb ve yanındaki birimin 4 gün için rezerve ettikleri otelde rezervasyon iptali yaptıkları esnada bir görüntüsü de var. Mutreb'in yanındaki büyük valiz ise dikkat çekiyor. Mutreb ve yanındaki ekip üyeleri ayrıca 2 Ekim 2018'de Genel Havacılık Terminali'nden 17.58'te Türkiye'den çıkış yaparken fark ediliyor. Mutreb ve bazı ekip üyelerinin konsolosluk konutundan çıkar çıkmaz Atatürk Havalimanı'na yöneldikleri fark ediliyor. Timin 6 kişiden meydana gelen bu üyeleri, 2 Ekim'de 17.15'te inip 18.20'de kalkan HZ SK1 kuyruk numaralı Suudi devletine yakın Sky Prime Aviation firmasına ait özel jetle Kahire'ye hareket etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal