Çavuşoğlu: KEİ Faaliyetlerinde Aktif Bir Rol Üstlenmeliyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "KEİ faaliyetlerinde hepimiz aktif şekilde rol almalı ve finansal olarak destek sağlamalıyız." dedi.

14.12.2018-12:54 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-12:51) Çavuşoğlu: KEİ Faaliyetlerinde Aktif Bir Rol Üstlenmeliyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "KEİ faaliyetlerinde hepimiz aktif şekilde rol almalı ve finansal olarak destek sağlamalıyız." dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen KEİ 39. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuşma yaptı.

KEİ çalışma gruplarının örgütün faaliyetlerinde önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Tarım ve Agro-endüstri Çalışma Grubu Koordinatörü olarak Sürdürülebilir Gıda Sistemleri için KEİ kapsamında merkez kurulması için bir projeye imza attık." dedi. Projenin hayata geçirilmesi için üye ülkelerin finansal yükümlülüğü olmadığını bildiren Çavuşoğlu, diğer yandan üye ülkelerden çalışma grupları dahilinde teknik destek umduklarını belirtti.

Söz konusu projeyi "Bölgedeki sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak bir adım" olarak nitelendiren Çavuşoğlu, "Bütün bu çalışmalar KEİ'ye sadece finansal olarak değil aynı zamanda sürdürülebilir katkı sağlamaya olan bağlılığımızı gösteriyor." yorumunu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal