Çamlıca Camisi'nde İlk Ezan Okundu

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camisi'nde ilk ezan bu sabah okundu. Cami, Regaip Kandili ile bugün kapılarını cemaate açacak.

07.03.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-12:34)

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camisi'nde ilk ezan bu sabah okundu. Temeli 6 sene önce atılan caminin kapıları, üç ayların habercisi olan Regaip Kandili ile bugün cemaate açılıyor. Cami, aynı anda 63 bin kişinin ibadet edebileceği bir kompleks olarak düzenlendi.

İçine girildiği andan itibaren İstanbul'un simgesi durumuna gelen selatin camilerinin adeta devamı hissini uyandıran Çamlıca Camisi, her bir kısmında en ince detayına dek düşünülen ayrıntılarıyla ilgi çekiyor.

Caminin haricinde müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da olduğu Çamlıca Camisi'nin inşasında birçok yenilik ve farklılık da faaliyete geçirildi.

34 METRE ÇAPINDAKİ KUBBESİ İSTANBUL'U SİMGELİYOR

Osmanlı- Selçuklu mimari tarzı ile bugünün çizgilerinin bir araya geldiği Çamlıca Camisi, şehrin yeni sembollerinden biri durumuna geldi.

Görkemli mimarisiyle İstanbul'un her yerinden kolaylıkla görülebilen Çamlıca Camisi, bu heybetli yapısına yakışır manada bazı rakamsal büyüklükleri de ihtiva ediyor.

İmanın şartını temsil eden 6 minareli inşa edilen Çamlıca Camisi'nin üç şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, iki şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde inşa edildi.

Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul'da ikamet eden 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor.

Kubbenin iç tarafına, 16 Türk devletine ithafen Allah'ın adlarından 16'sı, Haşr Suresi'nin son iki ayetinden istifade edilerek yazıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal