Çamlıca Camisi 7 Mart'ta Açılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2013 yılında temeli atılan Çamlıca Camisinin açılış tarihi belli oldu. Çalışmalarda sona gelinen caminin açılış tarihi 7 Mart olarak duyuruldu.

23.02.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-12:49) Çamlıca Camisi 7 Mart'ta Açılacak

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde son aşamaya gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılacak. Regaib kandilinde ibadete açılacak camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar ise resmi açılış töreninin sonrasında halkın kullanımına açılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temelleri atılan Çamlıca Camii'nde son aşamaya gelindi. İnşaat işlerinin sona erdiği cami de artık dışarıda 100 dönümlük arazide peyzaj çalışmaları devam ediyor. Caminin etrafı ise havuzlar ve şelalelerle bezenecek, vatandaşlar için oturma alanları ile çocuk oyun alanları yer alacak.

REGAİP KANDİLİNDE İBADETE AÇILIYOR

Çamlıca Camii'nin açılış tarihi de netleşti. Regaib kandiline denk gelen 7 Mart'ta cami ibadete açılacak. Sabah ezanıyla ibadete açılacak camide akşam da mevlit okutulacak. Cami kompleksi içerisinde yer alan kütüphane, konferans salonu, sanat galerileri gibi sosyal alanların resmi açılışın sonrasında halkın kullanımına açılacağı kaydedildi.

"7 MART TARİHİNDE İBADETE AÇIYORUZ"

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "2013 senesinden beri sürdürülen çalışmalarımızın artık sonuna geldik. Bahçe bölümünde devam eden peyzaj çalışmalarının haricinde şu anda çalışmalar sona erdi. 5,5 senedir süren çalışmalarda 500 bin metrekarelik bir alan içerisinde 200 bin metrekaresi kapalı alanda betonarme inşaat çalışması gerçekleştirdik. 7 Mart 2019 tarihinde artık vatandaşlarımızın ibadetine açıyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal