Çaldığı Pırlantayı Yutmuştu, Kolonoskopi ile Alındı!

Marmaris'te İrlandalı turist Ian Camppel'ın çalıp yuttuğu pırlanta kolonoskopi yoluyla çıkartıldı. Çıkartılan pırlanta kuyumcuya geri verildi.

06.10.2018-18:22 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-18:16) Çaldığı Pırlantayı Yutmuştu, Kolonoskopi ile Alındı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İrlandalı turist Ian Camppel'ın çalarak yuttuğu pırlanta, bilirkişi araştırmasının sonrasında polis birimleri tarafından kuyumcuya verildi.

TALİPLİLERİ ÇIKTI

İşletmesinin veya kendisinin adının açıklanmamasını isteyen pırlantanın sahibi kuyumcu, "Bu tarz hırsızlık vakaları ile çok karşılaşıyoruz. Deşifre olduğumuz vakit, bazı insanlar tarafından hedef haline getiriliyoruz. Yurt dışında bir defa böyle bir olay başımıza geldi, çok problem yaşadık. 2,5 kırat ağırlığında, 40 bin dolar pahasında özel yapım pırlantamıza ise kavuştuk. Yaşadığımız problemi haber alan bazı yabancı özel müşterilerimiz bizlere ulaşarak, pırlantayı vitrine koymamamızı, talip olduklarını ifade etti. Avrupa ve Türkiye basınında geçen haberi görerek, bu isteklerini söylediler. Gelen istek ardından şaşırdık ve satışa sunmadık" dedi.

KUYUMCU, ŞİKAYETÇİ OLDU

Hırsızlığı işletmenin güvenlik kamerası tarafından belirlediklerini anımsatan kuyumcu, "Bütün iyi niyetimizle, pırlantayı gönüllü vermesi karşılığında şikayetçi olmayacağımızı ifade etmiştik. Teklifimizi kabul etmeyince şikayetçi olduk. Polisi, sağlık ekiplerini uğraştıran, özelikle bizi çok mağdur eden bu turistten şikayetimizi geri almayacağız" dedi.

Öte taraftan İrlandalı turistin biraz halsiz olduğu, taburcu olunca 'nitelikli hırsızlık' suçundan adliyeye gönderileceği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal