Çakarlı Lamba Yasağına Uymayan Belediye Başkanına Ceza

Çakarlı yapılan denetim dahilinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde İzmir Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in aracına idari para cezası kesildi.

24.09.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-11:44)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü güzergahında yetkisiz çakar kullanan araçların tespiti için kontroller gerçekleşti.

 İzmir Seferhisar Belediye Başkanına Ceza

İstanbul Emniyet Müdürlüğü çakarlı araçlara yönelik kontroller yaptı. Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantı yolu üzerinde yapmış olduğu denetimde, yetkisi bulunmadığı halde çakar kullanıcılarına idari para cezası kesti. Para cezasına çarptırılan araçlar arasında İzmir Seferhisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in aracı da vardı.

Çakarlı Araçlar İçin Bakanlık Açıklaması

"Karayolları Trafik Kanununun 71 inci maddesi (f) bendi kapsamında hakkında koruma kararı verilmiş kişilerin kullanımındaki araçlar ve kolluk birimlerine ait sivil araçlarda sadece aracın tepe bölgesinde sabit ve/veya sökülüp takılabilir ışıklı uyarı sistemi bulunabilecek. Bu araçlarda da tepe lambası bulunması sürekli bir geçiş üstünlüğü hakkı sağlamayacak. Zorunlu hallerde çakar kullanımı en az 150 metre önceden başlayacak. Kolluk araçları dahil geçiş üstünlüğünden yararlanma sürekli bir hak değildir. Bu araçlar ancak tehdit/görev durumunun ortaya koyacağı zorunlu hallerde ve en az 150 metre önceden duyulabilir şekilde ışıklı ve sesli uyarı sisteminin birlikte kullanılmasıyla, kanunun öngördüğü geçiş üstünlüğü hakkından faydalanabilecek. Kolluk birimlerine ait sivil araçlar sökülüp takılır tepe lambası bulunduracak, zorunlu hallerde kullanabilecekler" 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal