Büyükçekmece'de 7 Bin Eve Giden Polisler, 3 Bin Kişinin Orada Oturmadığını Belirledi

Büyükçekmece'deki seçim usulsüzlükleri ile alakalı polislerin soruşturması devam ediyor. 7 bin eve tek tek giden polisler 3 bin kişinin orada oturmadığını tespit etti.

11.04.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-10:35) Büyükçekmece'de 7 Bin Eve Giden Polisler, 3 Bin Kişinin Orada Oturmadığını Belirledi

Büyükçekmece’deki seçim ile alakalı YSK’nın kararı beklenirken taşıma seçmen usûlsüzlüğüne yönelik soruşturma da sürüyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ilçeye başka il ve ilçelerden taşındığı öne sürülen 11 bin 186 seçmenin izini sürüyor. Bini aşkın polis, hayali seçmen yerleştirildiği tespit edilen 7 bin konutu tek tek kontrol ediyor. Adreslere giden polisler, kapıları çalarak sahte seçmen aradı.

Polis, adres kayıtları olan ancak binalarda olmayan sahte seçmenleri bina sakinlerine sordu. Dairelere gelen faturalara bakan polisler, kiracı olduğu ifade edilen bazı seçmenler için ev sahiplerinden kira sözleşmesini göstermesini istedi. Seçmen listelerinde kayıtları olan ancak ikamet gösterdikleri adreslerde olmayan sahte seçmenler hakkında tutanak tutuldu. Apartman idarecileri, bina sakinleri ve kapıcılar da şahit gösterilerek sahte seçmenlerin söyledikleri adreslerde kalmadıkları kayıt altına alındı.

3 BİN KİŞİ ‘YOK’

Polis ilk gün gittiği adreslerde kayıtlarda olmasına rağmen 3 bine yakın kişinin adreslerde bulunmadığını tespit etti. Dün de gene çok sayıda kişinin adreslerinde olduğu bildirildi fakat resmi bir rakam verilmedi. Çalışmaların bugün de sürmesi bekleniyor. Adreste bulunamayanlar hakkında tanzim edilen tutanakların soruşturma dosyasına gireceği, mesele ile alakalı iddianamenin önümüzdeki günlerde sona ereceği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal