Bu Böceğin Değeri 150 Bin Dolar ve Sadece Türkiye'de Bulunuyor

Dünyada sadece Hatay'da bulunan ve nesli tükenmekte olan Geyik Böceği Balıkesir'de ortaya çıktı. Çok nadir bulunan böceğin Japonya'da 150 bin dolara satıldığı bildiriliyor.

03.07.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-12:52) Bu Böceğin Değeri 150 Bin Dolar ve Sadece Türkiye'de Bulunuyor

Dünyada yalnızca Hatay'ın Amanos dağlarında bulunan, Japonların çizgi film kahramanı, koleksiyoncuların gözdesi olan ve nesli tükenmekte olan geyik böceği Bilecik'te bulunurken, nesli tükenmekte olan bu böceğin üniversiteye verilmesi kararı alındı.

KENTE NASIL GELDİĞİ BİLİNMİYOR

Şehirde bulunan ve Bilecik Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne bir kavanoz içinde verilen böceğin yaptıkları incelemelerin sonrasında 'Geyik Böceği' olduğunu söyleyen Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, "Geyik böceği Hatay'ın Amanos dağlarında yaşayan bir böcek. Buralarda olmayan, görünmeyen nadir türlerden bir tanesi. Şehrimize nasıl geldiğini bilmiyoruz, bilemiyoruz. Koruma altında olan ve nesli tükenmekte olan bir böcek. İnsan sağlığına hiçbir zararı yok. Bunlar çoğu zaman meşelerde ve çürümüş ağaçlarda yaşayan böcekler. Ömürleri yaklaşık 7-8 sene. Yumurtladıkları vakit 15-20 tane yumurta bırakırlar. Yumurtladıktan 2 ay ardından da ölüyorlar. Bir geyik böceğinin bu büyüklüğe gelmesi için yaklaşık 8 sene gibi bir zaman geçmesi lazım. Bunu da şimdi üniversitemize vereceğiz, teslim edeceğiz. Lazım olan incelemeleri üniversitemiz gerçekleştirecek" dedi.

JAPONYA'DA 150 BİN DOLARA SATILIYOR

Bu böceğin dünya üstünde yalnızca Türkiye'de olduğunu ve bu nedenle Japonya'da koleksiyoncuların yüksek ücretler karşılığında aldığını aktaran Avcı, "Geyik böceğini Japonya'da koleksiyon olarak kullanıyorlar. Bu bulduğumuz 6 anteni olanı. Bunların en çok para eden cinsi bu, yaklaşık Japonya'da 150 bin dolarlardan söz ediliyor. O nedenle bunu koruma altına alıp nesli tükendiği için üniversitemize vereceğiz. Almanya'da şu anda parayla alıp satıyorlarmış öyle deniyor. Fakat biz üniversitemize verip korumasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal