BM'nin Arakan Soykırımı Kararına AK Parti'den İlk Yorum!

Birleşmiş Milletler'in Myanmar ordusu tarafından Arakanlı Müslümanlara soykırım uygulandığının açıklanmasına AK Parti'den ilk yorum geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, rapora destek vererek, "BM raporu soykırım yapıldığını net net bir biçimde ortaya koydu" dedi.

27.08.2018-16:03 - (Son Güncelleme: 27.08.2018-16:06)

AK Parti'den BM'nin Myanmarlı generaller için soykırım yargılaması isteğine destek geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletlerin, "Mynmar, Arakanlı Müslümanlara soykırım yapıyor, generaller yargılanmalı" çağrısı ile alakalı "BM raporu soykırım yapıldığını net net bir biçimde ortaya koydu" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

BM tarafından açılan Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonunun 18 aylık çalışmasını bitirerek rapor düzenlediğini ve rapora göre Myanmar ordusunu Arakanlı Müslümanlara soykırım yaptığını ortaya çıkardığını ifade eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, twitter sayfasından gerçekleştirdiği açıklamada şu sözleri kullandı:

18 AY SÜREN ARAŞTIRMA TAMAMLANDI

"Müslümanların sistematik soykırımlarla karşı karşıya olması tüm uluslararası kurumların gözleri önünde sürüyor. Uluslararası kurumların bu soykırımları durduracak bir mekanizma işletememesi katilleri cesaretlendiriyor. BM tarafından açılan Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonu, 18 ay devam eden incelemesini bitirdi.

"SOYKIRIM UYGULANDIĞI NET ŞEKİLDE ORTAYA KONULDU"

Raporun özeti, Arakanlı Müslümanlara soykırım yapıldığını net biçimde ortaya çıkardı. Raporda Myanmar ordu görevlileri için Arakan eyaletinin kuzeyinde soykırım, ülkenin kuzeyindeki Kaçin ve Şan eyaletinde ise insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları sebebiyle soruşturma açılması talep ediliyor. Rapor net bir şekilde askeri görevliler tarafından kesinlikle ayrım yapılmaksızın cinayetler işlenmesini, kadınlara toplu tecavüzü, çocuklara saldırılmasını ve köylerin bütünüyle yakılmasını tespit ediyor. Bölgede Arakanlı Müslümanlara karşı soykırımın dünyadaki diğer soykırımlarla doğallığı, ciddiyeti ve çerçevesi açısından benzerlikler gösterdiği, raporda kanıtları ile ortaya çıkarılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal