Bizi İdam Edecekler Diyen İranlı Gençlerin Akıbeti Belli Oldu

Adana’da, Türkiye’ye kaçak yollarla giren Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenlerle beraber yakalanan İranlı çift ‘birimizin kolunu kesecekler, diğerimizi de idam edecekler, bizi geri göndermeyin’ demişti. Ve haklarındaki karar ortaya çıktı.

06.06.2018-18:24 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-19:26)

Adana İl Göç Müdürü Velican Doğru aktardığı bilgide, İranlı iki gencin 18 Mayıs günü Uluslararası Koruma Statüsü’ne müracaat ettiğini ifade etti.

Adana İl Göç Müdürü Velican Doğru’nun İranlı iki gence ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde

İranlı gençler ülkelerine geri dönmek istemedikleri için müdürlüğümüze başvuru yaptı. Kendilerine Uluslararası Koruma Kimliği verildi. Yasal olarak ülkemizde kalma hakları var. İade edilmeleri söz konusu değil. Gençlerin yakalanması bir ay önce olan bir mesele. Ancak gençlerle ilgili haberler yeni yapıldı. Şu an sorunları yok. Gayet mutlu görünüyorlardı. Bırakalım mutlu kalsınlar.”

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerde, iade edilmeleri halinde İranlı genç kızın saç boyası yüzünden kolunun kesileceği, genç erkeğin ise dövmeleri sebebiyle idam edileceği ifade edilmişti.

İranlı gebçler için tüm Türkiye seferber olmuştu. İranlı gençler için sosyal medya üzerinden geri gönderilmemesi için kampanya başlatılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal