Binali Yıldırım: Kanal İstanbul Projesi Türkiye'nin Milli Güvenlik Meselesidir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Küçükçekmece'de yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir" dedi.

06.03.2019-20:06 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-19:45) Binali Yıldırım: Kanal İstanbul Projesi Türkiye'nin Milli Güvenlik Meselesidir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece'yi ziyaret etti.

STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Binali Yıldırım, Osmanlı Düğün Salonu'na geçerek sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle ilçedeki kanaat önderleriyle buluştu. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Küçükçekmece'ye bereket, güzellikler, bolluk ve Kanal İstanbul'un yakıştığını söyledi.

KANAL İSTANBUL VURGUSU

Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Küçükçekmece Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı ilçemiz. Birkaç cümle ile Kanal İstanbul'un ne olup olmadığını anlatmakta fayda var. Çünkü herkes farklı bir yandan anlatmaya çalışıyor. Projenin önemini gölgelemeye çalışıyorlar. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'ndan sonra Marmara'dan Karadeniz'e açılan ikinci su yolu projesidir" diye konuştu.

MİLLİ GÜVENLİK MESELEMİZ

Kanal İstanbul'un önemine değinmeye devam eden Yıldırım, "Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Düşünün Boğaz'a bir şey oldu. Ne yapacağız? Montrö Anlaşması var. Montrö Anlaşması'nda öyle her şey elimizin altında değil. Yarın şartlar değiştiğinde var mı bir seçeneğimiz? İşte Kanal İstanbul o." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal