Binali Yıldırım: Kablosuz İnternet Ücretsiz Hale Gelecek

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, iki yıl içerisinde İstanbul’un tüm meydanları ve mahallelerinin ücretsiz kablosuz internet erişimine kavuşacağını açıkladı.

28.03.2019-21:16 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-21:03) Binali Yıldırım: Kablosuz İnternet Ücretsiz Hale Gelecek

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında soruları cevapladı.

"FİBER ALTYAPININ GELİŞMESİNE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ"

Binali Yıldırım, iki yıl içerisinde İstanbul’un ana güzergahlarında kablosuz internet erişiminin ücretsiz sağlanacağını ifade etti. Yıldırım, "İstanbul’daki bazı ilçelerde fiber altyapısı yeterli değil. Trafik biraz artıkça yavaşlıyor ve kullanılamaz hale geliyor. İstanbul’daki toplam fiber ağ uzunluğu 47 bin 500 kilometre. Bunu 100 bin kilometreye çıkaracağız. Fiber altyapının geliştirilmesine öncülük edeceğiz. Bunu bir yol olarak görmek lazım. Üzerinden yapılacak faaliyetlerden, trafikten para kazanmak üzere altyapıyı geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız. İki yıl sonra İstanbul’da kamuya açık bütün yerlerinde, ana güzergahlarda kablosuz internet (wi-fi erişimi) ücretsiz hale gelecek. Bedava olacak" ifadelerini kullandı.

METROYA DA İNTERNET

İstanbul'da toplu taşımada raylı sistemin payını artırarak, ulaşımı rahatlatmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, metrolara da internet geleceğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal