Binali Yıldırım: Adalar'da Elektrikli Fayton Kullanılacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Faytoncularımızla bir araya geleceğiz, atlarımızı eziyetten kurtaracağız ve ulaşımı çok daha modern, elektrikli fayton görünümlü araçlarla adada sağlayacağız." diye konuştu.

03.03.2019-17:47 - (Son Güncelleme: 03.03.2019-17:36) Binali Yıldırım: Adalar'da Elektrikli Fayton Kullanılacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan  adayı Binali Yıldırım, Büyükada'da vatandaşlara hitap etti.

"BEN DE ADALIYIM"

Kendisini "Adalı" olarak tanıtan Yıldırım, "Niye Adalıyım? 80-81 yıllarında Heybeliada'da yedek subay olarak askerlik görevimi yaptım. Adayı iyi bilirim. Adanın zorluklarını da güzelliklerini de bilirim." diye konuştu. 

ADALAR HOŞGÖRÜ MERKEZİ

Yıldırım, Adalar’ın hoşgörünün, çok kültürlülüğün merkezi olduğunu, farklı inanç gruplarına kucak açan, bağrına basan bir kültürden geldiğini dile getirerek, "Burada Türkiye'nin her tarafından kardeşlerimiz, vatandaşlarımız var. Burayı mesken tutmuşlar. Elbette birlikte daha güzel günlere erişmek için çok çalışacağız." dedi. 

ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

İDO Genel Müdürlüğü görevinde de bulunduğunu hatırlatan Binali Yıldırım, "İDO Genel Müdürlüğü'nde adalara iskeleleri, seferleri yaptık. Adadaki mağduriyetleri sona erdirdik. Ama görüyorum ki bugünlerde yine seferlerde aksamalar varmış. Bunların hepsi 1 Nisan’dan itibaren sona erecek, adanın trafik problemi de kökünden çözülecek." dedi.

FAYTON MÜJDESİ

Faytonculuğun adalarda bir markası ve bir anlamı olduğunun altını çizen Yıldırım, "Tabii ki bu nostalji yaşamalıdır. Ancak bu fayton hatlarını çok fazla onlar da can taşıyor. Onlara haddinden fazla yüklenmenin anlamı var mı? Yok. Faytoncularımızla bir araya geleceğiz, atlarımızı eziyetten kurtaracağız ve ulaşımı çok daha modern, elektrikli fayton görünümlü araçlarla adada sağlayacağız." diye konuştu. 

ADALILARA DENİZ ULAŞIMI ÜCRETSİZ OLACAK

Binali Yıldırım, konuşmasında ayrıca Adalılara bir müjdesi daha olduğunu dile getirerek, "İstanbul kartı olan ve İstanbul kartı kullanan, yaz kış adada oturanlara deniz ulaşımı bedava olacak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal