Bin 200 Kiloluk Dev At Görenleri Şaşırtıyor

Hatay'da bir at çiftliğinde bulunan Shire cinsi at, bin 200 kiloluk cüssesi ile görenleri şaşırtıyor. At 100 bin liralık değeriyle de ön plana çıkıyor.

10.05.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-14:16)

Hatay'da bir at çiftliğinde olan bin 200 kilogramlık shire cinsi at görenleri şaşırtıyor.

BAKICILARI TARAFINDAN ÖZENLE BAKILIYOR

Yaklaşık 3 ay önce İstanbul'dan satın alınarak Hatay'a gelen "Thor" adlı gösteri atı, büyüklüğü ile ilgi topluyor. Çiftlikte kısa gösterilere katılan 9 yaşındaki Thor, bakıcıları tarafından özenle bakılıyor. İşletme yöneticisi Ahmet Sezer Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, shire türünün dünyada nadir bulunan atlar içinde olduğunu kaydetti.

"EŞ ARIYORUZ ANCAK BULAMIYORUZ"

Bu cins atların, "Centilmen devler" olarak anıldıklarını aktaran Kuş, şöyle dedi: "Gösteri atımız Thor'u Türkiye'de tek diye biliyoruz. Şu anda bin 200 kilogram ağırlığında ve 2 metre civarı boyu var. Ona bir eş arıyoruz fakat bulamıyoruz. Bu tür atlara eş bulmak kolay değil. Serin yerde yaşamayı sevdiği için çoğunlukla ahırında kalıyor. Ona yük taşıtmıyoruz. Buraya gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor. Atların efendisi 'Lord Of The Horses' takımında yer aldı ve dünyanın birçok yerinde gösteri yaptı."

DEĞERİ 100 BİN LİRA

Kuş, hayvan hassas olduğu için özel ilgi istediğini söyleyerek bakıcıların 24 saat yanından ayrılmadığını ve atın değerinin yaklaşık 100 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal