Beyaz Baretliler’in Kurucusu İstanbul'daki Evinde Ölü Bulundu

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Miğferler'in kurucusu olduğu belirtilen eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in İstanbul’daki evinde öldürüldüğü öne sürüldü.

11.11.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-14:01)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynakları, Sözcü gazetesinin internet sitesine verdiği bilgide, eski MI6 görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’in Beyoğlu ilçesindeki bir evde ölü bulunduğunu aktardı.

Kaynaklar, ilk bulguların intihara işaret ettiğini söyledi.

James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyaz Miğferler örgütünün kurucusu olarak tanınıyor.

Le Mesurier’e ‘Suriye’deki sivil savunma hizmetleri ve Suriyeli sivillerin korunmasına yaptığı katkılar nedeniyle’ 2016 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından şövalyelik unvanı verilmişti.

Beyaz Baretliler, Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunuyor. Ancak grup Rusya, İran ve Suriye tarafından dezenformasyonla suçlanıyor.

CİNAYET ŞÜPHESİ YOK

Le Mesurier’in eşi bir dönem İngiliz istihbaratında çalışan adamın psikolojik sorunu olduğunu ve anti depresan haplar kullandığını aktararak, “Bizim evimiz normalde Büyükada’da. Eşim 3 gün önce aşırı strese bağlı olarak iğne ve ilaç tedavisi gördü. Biz de büyük hastanelere yakın olmak için buradaki home ofisimize geldik ve olay bu şekilde yaşandı” dedi.

Güvenlik güçleri James Gustaf Edward Le Mesurier’in balkona çıkıp kendini boşluğa bıraktığı ihtimali üzerinde duruyor.

Olay yeri incelemesi yapan polis, Le Mesurier’in evine dışarıdan bir giriş olmadığını belirledi. Le Mesurier’in intihar edebileceği üzerinde durulurken, soruşturma çok yönlü devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal