Beşiktaş Belediyesi Çalışanları Greve Gitti

Beşiktaş Belediyesi çalışanları grev kararı aldı. Açıklama yapan belediye çalışanları belediyenin kapısına grev kararı yazısı astı.

14.02.2019-16:12 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-16:38) Beşiktaş Belediyesi Çalışanları Greve Gitti

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) mensupları, Beşiktaş Belediyesi'nde grev kararı aldı.

Grev için Beşiktaş Birlik Parkı'nda bir araya gelen belediye personeli, belediye binasının kapısına grev kararını astı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI GREVE GİTTİ

Levent Birlik Parkı'nda bir araya gelen belediyenin farklı birimlerinde görev yapan yaklaşık 200 işçi, sloganlar atarak, Nispetiye Caddesi'ndeki Beşiktaş Belediyesi'ne yürüdü.

Belediye binası önünde açıklama yapan Genel İş 1. Nolu Şube Sekreteri Taner Yayla, Beşiktaş Belediyesi'yle toplu sözleşme masasına oturmak için sendika olarak 4 aydır girişimler yaptıklarını, fakat hiçbirinden sonuç alamadıklarını kaydetti.

TOPLU SÖZLEŞME TALEBİ

Belediyeye 40 gün süre veren sendikalılar, grevi sürdürerek toplu sözleşme haklarını isteyecek.

Mesele ile alakalı açıklama yapan Yayla, "Bizler 12 milyon işçinin hakkı için mücadele veriyoruz. İsteklerimiz 2019 senesindeki asgari ücret farkının işçilere yansıtılması, çalışma süresinin 40 saat ile kısıtlanması, ücretlere dayalı koşulların yerine getirilerek yüzde 4'e mahkum edilmemesini istiyoruz. Bu zaten kanuni hakkımız. 40 günlük süreleri var eğer bu süre içinde toplu sözleşme masasına oturulmazsa grev hakkımızı kullanacağız." dedi.

Açıklamanın sonrasında Belediye binasına grev kararı asıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal