Bedelli Ücreti Ne Kadar 2019?

Yeni askerlik sisteminde yaş sınırı kaç oldu? Bedelli askerlik ücreti ne kadar? soruları askerlik görevini yerine getirecek vatandaşlar tarafından en çok aranan gündem maddelerinden biri oldu. İşte yeni askerlik sistemiyle ilgili tüm detaylar...

23.05.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:22)

Yeni Askerlik Sistemi'ne ilişkin merak edilen soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerliği sistemli hale getiren, askerlik süresini herkes için 6 aya düşüren ve her Türk genci için profesyonel askerliğin/uzmanlığın yolunu açan yeni askerlik sisteminin tüm ayrıntılarını paylaştı. Peki Yeni askerlik sisteminde yaş sınırı kaç oldu? Bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte Yeni Askerlik Sistemi hakkında her şey...

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNDE YAŞ SINIRI KAÇ OLDU?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sisteminde yaş sınırına yönelik "29 yaşına kadar okulu devam ettirebilen liseliler için 22 yaş sınırı, Meslek liseleri için 25, yüksekokul için 28, lisans için 28, lisansüstü için 32, doktora için 35 yaş sınırı getirildi. Bunları aşağı çekmek suretiyle lüzumsuz beklemeleri, tıkanıklıkları aşma ve sistemi rahatlatma amaçlandı." açıklmasında bulundu.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yapılan değerlendirmelerde en optimal çözüm olarak bedelli ya da dövizle askerlik yapmak isteyenler için 30 bin TL tek seferde ödenmesi kararına varıldı. Yıllara göre enflasyon oranında artırılabilecek. Bu rakamı ödemek isteyen bir yılda 145 bin kişinin bedelliden faydalanmasının önü açılacak.

TSK'nın 420 bin askere alınabilecek kapasitesi bulunuyor. Bedelliler o yıl için kura çekilerek belirlenecek. Belirleme yapıldıktan sonra şartlara ve isteğe bakılarak erbaş ve erler, yedek astsubay, yedek subay olarak ayrılacak. 

30 BİN TL SON FİYAT MI?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni sistem için yapılan tek eleştirinin, 5 bin TL civarında olan asteğmen maaşının 6 katına denk gelecek şekilde belirlenen 30 bin TL bedelinin yüksekliği olduğunu kaydetti. Bunun fazla olduğuna ilişkin eleştirilere Bakan Akar, "Bu sistemin karşılanması için de buna bizim ihtiyacımız var. Yoksa sistem birbirini destekleyemiyor, karşılayamıyor" şeklinde yanıtladı.

Bir önceki bedelli düzenlemesinden kaynaklı birçok dava olduğunu, 2 15 bin liranın 2 bin lirasını ödeyen Türk gençlerinin terhis olmalarına rağmen, kalan 13 bin liralık taksitleri ödemediğini hatırlatan Bakan Akar, bunun sisteme zarar vereceğini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal