Bedelli Askerlikte 28 Günlük Eğitim Şartı Değişti

Bedelli askerlikte çok tartışılan 28 günlük eğitimle alakalı AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan önemli bir açıklama geldi. Muş, gün sayısının 21'e düşürüldüğünü söyledi.

23.07.2018-11:14 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-12:44)

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik gün sayısının 21 gün olarak tespit edildiğini aktardı. Muş, "Plan Bütçe akabinde görüşmelerin bitirilmesinin sonrasında bu teklifin yasalaşmasını bekliyoruz. Üç kriter söz hususu biliyorsunuz. Kamuoyundaki konuşmalar, siyaset kurumundaki konuşmalar ve TSK'nın bugün ve gelecekle alakalı planlanması kapsamında 28 günlük askerlikle alakalı teklifimiz bugün görüşülmekte ve biz teklifin 21 gün olarak düzeltilmesi hususunda komisyona teklif yapacağız" dedi.

"GRUPLARIN GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINARAK HAZIRLANAN BİR TEKLİF DEĞİLDİR"

Muş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Teklif düzenlenirken tüm tarafların görüş, beklenti ve istekleri dikkate alınmıştır. Bir grubun fikirleri dikkate alınarak yapılan bir teklif değildir ve bugün komisyona 21 gün olarak yeni bir teklif vermiş olacağız.

Teklifle alakalı çalışmalara son şeklini TBMM verecek. Müzakerelerde bizim teklifimiz, 28 günün 21 gün biçiminde yeni bir teklif olarak verilmesidir. Takdir miletvekillerinindir. Bedel ve yaşta bir değişiklik olmayacak; 25 yaş ve 15 bin lira..."

BAHÇELİ: 28 GÜNE NE GEREK VAR!

Geçtiğimiz günlerde bedelli askerlikle alakalı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, ne lazımsa yapılmasını istiyorum. Fakat 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelli olacaksa, 28 güne ne lüzum vardır?" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal