Batman'daki Bu Mağarad Karlar Yaz - Kış Erimiyor

Batman'ın Sason ilçesinde 300 metre uzunluğundaki kar tüneli görenleri şaşırtıyor. Yaz mevsiminde dahi erimeyen kar tüneline girenler bir taraftan serinlerken, diğer taraftan kar suyu içiyor.

07.09.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-13:12) Batman'daki Bu Mağarad Karlar Yaz - Kış Erimiyor

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Altıdere köyünde yer alan yaklaşık 2 bin 400 metre rakımdaki yaylada bulunan 300 metre uzunluğundaki kar tüneli, görenlerin ilgisini topluyor. Yaz ve kış aylarında erimeyen 8 metre yüksekliğindeki doğa harikası kar tüneli, yöre sakinleri kadar doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor.

"TURİZME KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Yayladaki kar tünelini herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Altıdere Köyü Muhtarı Aydın Algan, "Yaylada olan bu tünel kış aylarında meydana gelen çığlardan sonra oluşuyor ve yaz kış erimiyor. Yaz aylarında yaylaya çıktığımızda tünele gelip hem serinliyor hem de kar suyundan yararlanıyoruz. Bu tünelin turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

"TÜNELDEKİ HAVA SICAKLIĞI -5 DERECE"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiğini söyleyen köy sakini Cevdet Babat, tüneldeki hava sıcaklığının -5 derece olduğunu ifade etti. Babat, "Herkes sıcaktan bunalırken, biz bu tünele girdiğimizde üşüyoruz. 55 yaşındayım daha bu karların erimesine şahit olmadım. Bu bölgenin tanıtılıp, turizmine açılmasını istiyoruz. İnsanlar, serinlemek için uzak yerlere gideceğine az para ödeyerek buradaki doğal ortamlara gelsin" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal