Başkan Erdoğan: Türkiye, Suriye'deki Kürtlerin ve Arapların Özgürlüğünü Sağlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye, Kürtleri PKK / PYD’ye bırakmayacak, Arapları da DAEŞ’e bırakmadı.’’ açıklamasında bulundu.

24.12.2018-17:48 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-17:44) Başkan Erdoğan: Türkiye, Suriye'deki Kürtlerin ve Arapların Özgürlüğünü Sağlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye, Kürtleri PKK / PYD’ye bırakmayacak, Arapları da DAEŞ’e bırakmadı.’’ açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’deki varlığının Arapların ve Kürtlerin özgürlüğünü sağladığını söyledi.

Erdoğan, başkent Ankara Cumhurbaşkanlığı Kompleksi'nde düzenlenen törende, "Suriye'deki Arapların güvenliğini ve barışını kendi işimiz olarak görüyoruz. Kürtlerin sorunlarını kendi sorunumuz olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Türkmenlerin güvenliğini ve barışını kendi işi olarak gördüğünü söyledi. “Suriye'de şu an bulunmamızın nedeni ne? Arap ve Kürt kardeşlerimizin oradaki özgürlüğünü geri vermek, terör gruplarını engellemek.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye'de mesele özgürlük ve toprak bütünlüğü meselesidir.” açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal