Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na Atanan Abdullah Eren Göreve Başladı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na atanan Abdullah Eren görevine başladı. Eren daha önce Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Başbakan Müşaviri olarak da görev yapmıştı.

06.06.2018-09:31 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-09:24) Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na Atanan Abdullah Eren Göreve Başladı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda (YTB) yeni başkan olan Abdullah Eren vazifesine başladı.

Mayıs ayında önceki başkan Mehmet Köse'nin Başbakanlık Müşavirliği'ne atanmasının sonrasında, Abdullah Eren kurumun yeni başkanı olarak atanmıştı.

Aslen Batı Trakya Gümülcineli olan Eren, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans, Londra'da Westminster Üniversitesi'nde diplomasi alanında yüksek lisans öğrenimini bitirdi.

Eren, üniversite senelerinden bu yana birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı.

Özel sektörde üst seziye vazifeler alan Eren, Balkanlarla ilgili faaliyet yürüten birçok sivil toplum kuruluşunda aktif faaliyetler yürüttü.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) vakfında araştırma da yapan Eren, 2014'ten beri Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Başbakan Müşaviri olarak görev aldı. Eren, bir dönem AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı vazifesini de yapmıştı.

İyi derecede İngilizce bilen ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Eren, evli ve 2 çocuk babası.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal