Başbakan Yıldırım: Seçim Konusunu Gündemden Çıkarmak Lazım

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de katıldığı bir etkinlikte, "Seçim lafları yatırımcıyı korkutur. Bunun için bu konuyu gündemden düşürmek lazım" dedi.

27.04.2018-20:49 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-20:39) Başbakan Yıldırım: Seçim Konusunu Gündemden Çıkarmak Lazım

Başbakan Binali Yıldırım, "Defalarca seçim zamanında yapılacak dememize karşın, siyasi partilerimizin bazıları hemen seçim, derhal seçim söylemlerini sürdürdü. Yatırımcı için öngörülebilirlik her şeyden önce gelir. Seçim konuşmaları ortada gezmeye başlayınca herkes vites küçültür, bekler. Bundan ülke zararlı çıkar. Onun için bu konuyu gündemden çıkarmaktan başka çare yok" dedi.

Sigorta sektöründe faaliyet yürüten Allianz Türkiye'nin 27 milyon avroluk yatırımla hayata geçirdiği Allianz İzmir Kampüsü Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifiyle faaliyete girdi.

Türkiye'de seçim kararı alınmasının zorunluluklarından bahseden Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Her türlü iç ve dış tehditlere karşın yüzde 7.4 net büyüme ile G20 ülkelerinin birincisi olduk. Bütün o inceleme kuruluşları ters köşe oldu. Türkiye 2018'de de büyümeyi sürdürüyor, sürdürecek. Çünkü Türkiye ekonomiyi imalat, istihdam ve ticaret olarak görüyor. Biz yenilikçi bakışımız hiçbir koşul altında arka plana atmadan günümüze geldik. Şimdi de toplumsal ve siyasal uzlaşıyı göstererek seçim kararı verdik. Aslında bir buçuk sene daha seçim olmayabilirdi. Fakat seçim gönüllerden ağza gelince, söylenti sokağa gelince işi uzatmamak gerek: Defalarca seçim zamanında olacak dememize karşın, siyasi partilerimizin bazıları hemen seçim, derhal seçim ifadelerini sürdürdü. Yatırımcı için öngörülebilirlik her şeyden önce gelir. Seçim lafı ortada gezmeye başlayınca herkes vites küçültür, bekler. Bundan ülke zararlı çıkar. Onun için bu konuyu gündemden çıkarmaktan başka çare yok. İnşallah 24 Haziran'da sandığa gideceğiz, demokratik hakkımızı kullanacağız. Bu seçimin bir yeniliği var. İlk kez değişen Anayasamıza göre iktidar sandıkta seçmen tarafından belli olacak. Önceki dönemlerde vekiller seçilir fakat ülkeyi kimin idare edeceğine karar vermezdi. Aklındaki seçtiği Ankara'ya gidince iktidar olmadığını görünce hayal kırkılığına uğrardı. Artık işi kaynağında hallediyor. İşte bu demokrasinin en olgun biçimidir. Demokrasinin direkt olarak vatandaş eliyle ülke yönetimine taşınmasıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal