Başbakan Binali Yıldırım Başkentray Açılış Töreninde Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından Başkenray açılış töreninde konuştu. Konuşmasının satır başları şu şekilde:

12.04.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-12:19) Başbakan Binali Yıldırım Başkentray Açılış Töreninde Konuştu

1 MİLYAR 227 MİLYON LİRA

‘Başkentray 1 milyar 227 milyon liraya mal oldu. 36 kilometre uzunluğunda fakat tek hat değil. 6 hatta kadar demiryolu döşendi. Başkent Ankara Yüksek Hızlı Trenin de başkenti haline geldi.

TAMAMLANMASI 20 AY SÜRDÜ

20 ayda bu projeyi bitirdik. Bürokrasinin tipik örneğini bir kez daha gördük. İhalesi 2012'de yapıldı. Mahkeme süreci 36 ay sürdü. Bitimi sadece 20 ay sürdü. Vatandaşımızın hayatını kolaylaşmasını sağlayacak işlerde herkesin çok daha duyarlı olması gerekiyor. Millet ve kamu çıkarları gözetilmeli.

Başkentray yarım milyondan fazla Ankaralı vatandaşa hizmet verecek. Burdan Sincan'a kadar gittiğinizde ya alttan, ya da üstten geçeceksiniz. Raylardan geçmeyeceksiniz. İşte bu da İnsan hayatına verdiğimiz önemin başka bir göstergesi. "

Ankara'nın bir tek bu hattını değil, Keçiören-Kızılay ve Çayyolu-Kızılay-Batıkent arası metro hatlarını da açtık. AŞTİ- Söğütözü hattı da yakında açılacak. Hizmetlerimiz saymakla bitmiyor. Başkentray ile yolculuk süresi Kayaş-Sincan arasında sadece 45 dakikaya düşecek

BAŞKENTRAY NEDİR? GÜZERGAHI NERESİ?

Başkentray 12 Nisan 2018 Perşembe günü ulaşıma açılıyor. Günlük toplam 520 bin yolcunun taşınacağı açıklanan Başkentray'da diğer ulaşım araçlarında olduğu gibi Ankarakart geçerli olacak. Güzergahta Yüksek Hızlı Tren (YHT) kullanımı nedeni ile Kayaş-Sincan arası 49 dakikada gidilebilinecek. Başkentray'da sefer süreleri ise ilk etapta 15 dakikada bir olacak fakat ilerleyen zamanlarda ise 5 dakikada bire düşecek.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal