Başakşehir'de Uyuşturucu Satılmasından Rahatsız Olan Kadınlar Eylem Yaptı

İstanbul'da, mahallelerinde uyuşturucu satılmasından ve kullanılmasından büyük endişe duyan ,kadınlar "Can güvenliğimiz yok" diyerek yol kapatma eylemi gerçekleştirdi

21.05.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-12:27)

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde mahallelerinde uyuşturucu satıcılarından ve kullanımından rahatsızlık duyan mahalle sakini kadınlar, yol kapatma eylemi düzenledi. "Can güvenliğimiz yok. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Eroin esrar satıyorlar" ifadelerinde bulunan kadınlar, 10 dakikalık yol kapatma eyleminden sonra yolu trafiğe tekrardan açtılar.

Başakşehir'in Altınşehir Mahallesi, Duygunay Sokak ile eski İstanbul Caddesi kesişiminde yer alan taş köprü yolunu bir ip yardımıyla kesen kadınlar, bir süre eylemde bulundu.

Yolun kesilmesi neticesinde trafik oluştu. Yolda bekleyen araçların sürücüleriyle, eylemi düzenleyen kadınlar arasında tartışmalar yaşandı. Kadınlar, 10 dakika süren eylemden sonra ipi çözerek yolu yeniden trafiğe açtı.

"BURADA UYUŞTURUCU SATIYORLAR, UYUYAMIYORUZ"  

Mahallede ikamet eden Saadet Benli, "Çocukları okula götürüyoruz. Köprünün başında 4-5 tane uyuşturucu satıcısı. Çocukların telefonunu alıyorlar. Biz 'yapmayın etmeyin' diyoruz. 'Bak geçen gün attığımız ceset gibi sizi de atarız' diyorlar. Korkuyoruz. Ekmek peynir gibi uyuşturucu satıyorlar. Vereyim isterseniz parayı, hangi çocuğu gönderirseniz gönderin, uyuşturucuyu alsın gelsin. Bıktık artık. Bu kadar da olmaz. Bugün eylem yaptık çünkü burada uyuşturucu satıyorlar, sabaha kadar uyuyamıyoruz, evimize giriyorlar. Hırsızlardan rahat rahat yatamıyoruz. Çocuklarımızı okula, parka gönderemiyoruz" sözlerini aktardı.

"OKULA GİDERKEN ARKAMIZDAN GELİYORLAR, KORKUYORUZ"  

13 yaşında olan A.Ç., ise "Sabahları okula giderken, tip tip adamlar arkamızdan takip ediyorlar, korkuyoruz. Şurada bir mahalle var, oradan yolumuzu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Burada oturuyorlar esrar, bira içiyorlar. Uyuşturucu satıyorlar. Ben 13 yaşındayım,  eroinin, esrarın ne olduğunu bilmiyorum. Bu koşullar altında yaşamak istemiyorum" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal