Başakşehir Şehir Hastanesi'nde Mutlu Son Yakın

Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yapımında son 1 yıla girildiğini duyurdu.

06.07.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-12:15)

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve beraberindeki heyet, inşaatı süren Başakşehir Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yapımında son 1 yıla girildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, sağlık tesisinin farklı branşlarda 8 hastaneyi bünyesinde barındırdığını belirterek, "Başakşehir Şehir Hastanesi, sahip olacağı tüm imkanlarla İstanbul'u sağlık alanında bir numara yapacak." şeklinde konuştu.

"HASTANE İHTİYAÇ DUYULAN NİTELİKLİ YATAK SAYISINI DA KARŞILAYACAK"

İnceöz, İstanbul'un göç alan, nüfusu her geçen gün artan bir metropol olduğuna dikkati çekerek, "İstanbul'un nitelikli yatak sayısının artırılması gerekliliği gözardı edilemezdi. Bu noktada Başakşehir Şehir Hastanesi, sağlık hizmeti alanında sadece yeni bir vizyon kazandırmayacak, ihtiyaç duyulan nitelikli yatak sayısını da karşılayacak." diye konuştu.

Hastanede inşaat, medikal ekipman ve medikal hizmetlerde en son teknolojinin kullanılacağını anlatan İnceöz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"En küçük aile sağlığı merkezinden, şehir hastanelerine kadar uluslararası standartlarda sağlık tesislerinin yapımı ve yenilenmesi konusunda yüklendiğimiz sorumluluğun farkındayız. İster 50 yataklı hastane olsun, ister şehir hastanesi olsun tüm sağlık tesislerimizi yüksek standart ve teknolojiyle donatıyoruz. Polikliniklerden, ameliyathanelere, yoğun bakım ünitelerinden, hasta odalarına, sosyal donatı alanlarına kadar hem hastalara hem de refakatçilere hastanede bulundukları süre içinde konforu en üst seviyeye çıkaran imkanlar sunuyoruz."

8 HASTANE BİR ARADA

Başakşehir Şehir Hastanesi, tamamlandığı zaman bünyesinde 8 farklı hastaneyle hizmet verecek. Toplam 2 bin 682 yatak sayısı, branş hastanelerine göre farklı dağılıma sahip olacak.

Tam kapasiteyle hizmete girdiğinde, genel hastane 445, kadın doğum hastanesi 359, çocuk hastanesi 521, onkoloji hastanesi 367, kalp damar hastalıkları hastanesi 327, ortopedi-nöroloji hastanesi 311, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi 200, psikiyatri hastanesi 128 yatak ile hizmete sunulacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal