Barzani Yönetimi PKK’nın Türkiye Erbil Başkonsolosluğu’na Saldırısını Engelledi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim’in istihbarat birimlerinden aldığımız bilgilere göre, PKK’nın Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik saldırı aşamasında iken bütün teröristlerin yakalandığı öğrenildi. Teröristler, Kürt ve Türk istihbarat görevlileri tarafından sorgulanıyor.

26.10.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-16:04) Barzani Yönetimi PKK’nın Türkiye Erbil Başkonsolosluğu’na Saldırısını Engelledi

Haber365.com.tr (ÖZEL) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirilen PKK’yı imha planı çerçevesinde bitme noktasına gelen terör örgütü, Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerine saldırı palanları yaptığı ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı yürüttüğü bir operasyonda PKK’nın ilk eylemini Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik yapacağı bilgisine ulaştı. MİT, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin istihbarat servisi olan PARESTIN ile iletişime geçerek PKK’nın terör eylemi planını paylaştı.

PARESTIN’in MİT’ten gelen bilgiyi kendi iç güvenlik birimleri olan Kürdistan Güvenlik Konseyi ile paylaştı. İlgili iç güvenlik biriminin yaptığı operasyonlar sonucunda, Erbil’de PKK’lı teröristler ve işbirlikçileri planları ve patlayıcılarla ele geçirildiler. 

MİT’in Kürt Bölgesel Yönetimi istihbarat servisi ile paylaştığı bilgilere göre Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik yapılacak saldırıyı, Avrupa Birliği üyesi bazı ülkelerin vatandaşları olan teröristlerin yanı sıra, biri Irak, diğeri de Türkiye vatandaşının yapacakları tespit edildi. 

MİT’in yürüttüğü bu operasyondan sonra, Erbil yönetiminin bölgesinde bulunan bütün diplomatik temsilcilikleri terörist eylemlere karşı uyardığı da öğrenildi. Operasyonda toplam 12 terörist yakalanırken, Irak Kürt bölgesinde deşifre edilen diğer yerel unsurlara ulaşılmaya çalışılıyor. 

Kürt asayiş birimlerinin elde ettiği belgeler içerisinde PKK’lı teröristlerin Erbil’deki yabancı şirketlerin temsilciliklerine de suikast, silahlı ve bombalı saldırılar düzenleyeceği ortaya çıktı.

MİT ve Barzani yönetiminin istihbarat servisi PARESTIN’in, örgüt bitene kadar PKK'ya yönelik ortak istihbarat ve operasyonlar yürütmeye devam edeceği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal