Balıkesir'de Orman Yangını Çıktı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, turistik tatil bölgeleri Akçay ve Dalyan arasında kalan sazlık alanda yangın meydana geldi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

22.08.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-15:39) Balıkesir'de Orman Yangını Çıktı

Dalyan ve Akçay arasında olan sahil şeridindeki sazlık alanda birden çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa zamanda büyüdü. Alevlerin sahile ve yola dek geldiği alanda denizden çıkan tatilciler endişeli gözlerle alevleri seyrederken Edremit Kara yolu üzerindeki bazı yerlerde de kara yoluna dek uzanan alevler nedeniyle trafik ilerleyemiyor. Göçmen kuşların duraklama noktası olduğu öğrenilen bölgede alevlerin içinde kalan çok sayıda hayvanın telef olduğu kaydediliyor.

VATANDAŞLAR ALEVLERE MÜDAHALE ETTİ

Alevler sahil şeridi ve yazlıkçıların olduğu yerleşim yerine dek varınca panik olan vatandaşlar alevlere ilk önce kendileri müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle sahile dek inen alevler yüzünden denizde olan vatandaşlar denizden çıkıp endişeli gözlerle alevleri seyretti.

ÇOK SAYIDA CANLI TÜRÜ TELEF OLDU

Akçay ve Dalyan arasındaki kara yolunda alevler nedeniyle trafik durma noktasına gelirken araçlarından inen vatandaşlar itfaiye ve orman birimlerine yardıma koştu. Göçmen kuşların uğrak noktası olarak bilinen sazlık alanda çok sayıda canlı türünün de telef olduğu bildirildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ve orman birimleri müdahale ederken Balıkesir'den havalanan yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına başladı. Yangının sürdüğü kara yolunun hala kapalı olduğu bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal