Bakanlık Müjdeyi Verdi! 80 Bin Kişi İstihdam Edilecek

Okulların açılması ile beraber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edeceğini açıkladı.

07.09.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-10:43) Bakanlık Müjdeyi Verdi! 80 Bin Kişi İstihdam Edilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla beraber toplum faydasına çalışma programı çerçevesinde 80 bin kişiyi istihdam edecek. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı vazifelerinde görev yapacak.

Konu ile alakalı bakanlıktan yayınlanan yazılı açıklamada şöyle söylendi: "Üç bakanlık arasında imzalanacak "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" ortaklığı protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına ait okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine verecek. Ayrıca, okullarımızda gene TYP üstünden vazifelendirilecek yaklaşık 20 bin  ‘güvenli eğitim koordinasyon yetkilisi’, okul idareleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an izleyerek muhtemel problemler karşısında lazım olan önlemlerin hızlı bir biçimde alınmasını sağlayacaklar. Bu şekilde toplamda 80 bin insan  TYP’den yararlanacak. TYP ile alakalı başvurular İŞKUR üstünden yapılacakken, program okulların açılmasıyla beraber başlayacak" denildi.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Mesele ile alakalı açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Devam eden çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve emniyetli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir şartı olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik koşullarda eğitim alması için Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte önemli bir adım atıyoruz" dedi.

İŞKUR üstünden yapılacak başvuruların sonrasında program, ders zilinin çalmasıyla beraber başlayacak. Eğitim öğretim senesi boyunca da sürecek. TYP çerçevesinde okullarda vazife yapacak her bir katılımcı için aylık asgari ücret üstünden ödemeler yapılacak.

TYP NEDİR?

İŞKUR, işgücü piyasasına girmekte zorluk çeken insanların toplum faydasına bir iş yapmasını veya bir hizmet gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu haldeki insanların çalışma alışkanlığı ve disiplinini elde etmesi ve geçici gelir yardımı yaplıp, işgücü piyasasına uyumunun kolaylaşmasi amaçlanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal