Bakanlık Harekete Geçti; Kağıt Toplayıcılar Bundan Sonra Üniforma Giyecek

Belediyeler kağıt toplayan vatandaşlarla iş birliğine giriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sürdürdüğü Sıfır Atık Projesi bünyesinde kağıt toplayıcıları artık üniforma giyerek çalışacak.

27.12.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-11:35)

Belediyeler kağıt toplayan vatandaşlarla iş birliğine giriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sürdürdüğü Sıfır Atık Projesi bünyesinde kağıt toplayıcıları artık üniforma giyerek çalışacak. Kağıt toplayıcıları, çıkartılacak yeni yönetmelik ile beraber kanuni hale getirilecek ve rahat çalışabilecekleri bir ortam hazırlanacak.

1 OCAK'TAN İTİBAREN KANUNİ HALE GELECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sürdürdüğü Sıfır Atık Projesi genişliyor. Projeye 81 şehirdeki kamu kurumlarının eklenmesinden sonra, 1 Ocak'tan itibaren sokaklardaki kağıt toplayıcıları da dâhil edilecek. Sayıları aileleriyle beraber 2 milyonu bulan kağıt toplayıcıları, çıkartılacak yeni yönetmelikle beraber kanuni hâle getirilecek ve rahat çalışmaları sağlanacak.

SOKAKLARDA ÜNİFORMA GİYİP ÇALIŞACAKLAR

Elde edilen bilgilere göre; 1 Ocak'tan itibaren belediyeler, Sıfır Atık Projesi için kağıt toplayıcıları ile iş birliği içinde olacaklar. Bu doğrultuda kağıt toplayıcılarının insani şartlarda çalışması için harekete geçilecek. Sokaklarda üniforma giyerek çalışacak olan kağıt toplayıcılarının kim oldukları ve nerede çalıştıkları bilinecek.

'GEÇMİŞTE BİZİM İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE ZABITALARDI'

Yeni yönetmelik hakkında açıklamaarda bulunan Kağıt Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Kahraman 'Geçmişte bizler için sokaktaki en büyük tehlike zabıtalardı. Bizlere 'Siz yönetmelikte yer almıyorsunuz, size ceza yazmamız için yukarıdan emir var' diyorlardı. Zabıtalar artık bunu söyleyemeyecek. Yönetmelikle bizler de Sıfır Atık Sistemi'ne entegre edileceğiz' ifadelerini kullandı.

BAKANLIK 2023 SENESİNE KADAR 2 MİLYAR 145 MİLYON DESTEK VERECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Katı Atık Programı bünyesinde 2023 senesine kadar belediyelere toplam 2 milyar 145 milyon TL tutarında destek verilecek. Bu şekilde belediyeler en uygun ve ekonomik şekilde atık yönetimi yatırımlarını sağlarken çevresel yükümlülüklerini de gerçekleştirebilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal