Bakan Süleyman Soylu: Bu Yıl Afetlere Hazırlık Yılı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

17.08.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-14:41)

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşanan büyük afetin ardından hayatını kaybedeler için Yalova'da anma töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzenlenen anma törenine katıldı.

'CESET TORBASININ OLMADIĞI BİR TÜRKİYE'YDİ O DÖNEM'

Bakan Soylu, 17 Ağustos depreminin ardından Gölcük'e gittiğinde gördüğü manzarayı anlattı. Soylu, 'Gölcük’e gece yarısı ulaştığımızı hatırlıyorum. Işık yok, karanlık. Gölcük’e giderken gündüz vaktiydi. Aklımdan çıkmayan manzara, ev çökmüş, annesini evin içerisinde olduğunu düşünüp, 'Anne neredesin' diye seslenen insanlar. Bir çok binanın üzerinde sahil boyunca olan sitelerin bir çoğunda sele serpe yatan cesetler. Ceset torbasının olmadığı bir Türkiye'ydi o dönem. Sonraki tartışmaları hep beraber hatırlıyoruz. Onlarla büyüdük, bu zamana kadar geldik. Kendi kendime 'Bu tecrübe bu kadar acı mı olmalıydı' diye sordum.' dedi.

'NEREDEYSE SIFIRDAN BAŞLADIK'

Bakan Soylu, anma töreninde yaptığı açıklamada Türkiye'nin afet anında ilk başvurulan ülke olduğunu ifade etti. Bakan Soylu, ' O günkü karmaşıklık bize büyük tecrübeler yaşattı. Yeniden başladık. Sıfır diyemeyeceğim ama neredeyse sıfırdan başladık.

'DÜNYADA AFET YAŞANDIĞINDA İLK ÇAĞRILAN ÜLKE BİZİZ'

Binaların, yapıların nasıl olacağı, çocuklarımızın nasıl eğitileceği, yeni afetle karşılaştığımızda ne yapacağımızı o tarihten sonra yapmaya başladık. Bu depremin, afeti yaşayan cumhurbaşkanımızın, bu depremden 3 yıl sonra başbakan olması, bu depremi yaşayanlardan birisi olarak Türkiye için fırsattı. Bugün dünyanın pek çok yerinde böyle bir şey olduğunda ilk çağrılan, ilk imdat zili çekilen ve 'Gelir misiniz?' denilen ülke biziz. Bugün çok güçlü kurumlar var.' diyerek açıklamasını noktaladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal