Bakan Ruhsar Pekcan'dan İhracatta ve İthalatta Teknoloji Devrimi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan devrim niteliğinde bir projenin hazırlık aşamasında olduğunu belirterek, "İhracat ve ithalat işlemlerinin blokzincir teknolojisiyle hiç olmadığı kadar hızlı gerçekleşmesini sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışmalarımıza başladık." dedi.

06.01.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 06.01.2019-13:38) Bakan Ruhsar Pekcan'dan İhracatta ve İthalatta Teknoloji Devrimi

Türkiye, ticarette çağın ihtiyaçlarını karşılayan son teknolojilerden faydalanacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracat ve ithalat işlemlerinin blokzincir teknolojisiyle hiç olmadığı kadar hızlı gerçekleşmesini sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışmalara başladıklarını belirtti.

Blokzincir teknolojisinin birbirini tanımayan ya da birbirlerine güvenmeyen tarafların ortak bir platform üzerinden bir aracıya ihtiyaç duymadan işlem gerçekleştirebilecekleri yeni bir kayıt teknolojisi olduğunu ifade eden Pekcan, birçok uzmanın blokzincir teknolojisinin gelecek dönemde, geçmişte internetin yarattığı türden büyük bir etki yaratmasını öngördüğünü dile getirdi.
Pekcan, Bakanlık olarak Türkiye'nin dış ticaret işlemlerinde dijital dönüşüm için kolları sıvadıklarını ifade ederek, blokzincir teknolojileriyle kurumlar arası koordinasyonun yeni bir boyut kazanacağına dikkati çekti.

Blokzincir teknolojileriyle ilgili Bakanlık bünyesinde önemli adımlar atacaklarını vurgulayan Pekcan, ihracat ve ithalat işlemlerinin bu sayede hiç olmadığı kadar hızlı gerçekleşmesini sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışmalara başladıklarını anlattı.
Bakanlık olarak uluslararası tedarik zincirlerinde blokzincir kullanımına ilişkin birçok yazılım deviyle görüşmelere başladıklarının altını çizen Pekcan, şöyle devam etti:


"Halihazırda Singapur gibi dijital dönüşümde lider ülkelerle yapılan görüşmeler yeni bir dönemin de habercisi. Blokzincir teknolojileri uluslararası ticarette birçok bürokratik engeli kaldıracak çözümleri bünyesinde barındırıyor. Ülkeler arası mevzuat farklılıkları, belgelerin standart olmaması, sahtecilik gibi birçok konu doğrudan blokzincir teknolojisinin çözüm alanına giriyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal