Bakan Pekcan: Gümrükte Dijitalleşme Çalışmalarımız Devam Ediyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Geleneksel İftarı’nda yaptığı konuşmada, “İhracatlarımızın kağıtsız olarak dijital ortamda yapılmasına başladık." dedi.

16.05.2019-23:22 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-23:18)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Geleneksel İftarı’na katıldı ve burada bir konuşma yaptı.

İHRACATÇI VATANDAŞLARIMIZI DESTEKLİYORUZ  

Son 10 ayda ihracatı artırmaya yönelik atılan adımlara değinen Bakan Pekcan, “Özellikle ihracatçılar için animasyonlar ihracat desteklerinin anlatıldığı bir site oluşturduk. İharacatçımızın tam otomasyona geçmesiyle akıllı ihracat platformunu oluşturuyoruz. İharacatçımıza yönlendirme ve danışmanlık hizmeti vereceğimiz bir otomasyon sistemimiz olacak. Yazılım aşamasına geçtik, tasarımı oluşturduk. İhracat destek ofisleri oluşturduk. Bakanlığımız ile online olarak iş birliği halinde çalışıyorlar. İhracatla ya da ihracatçı olmak isteyen vatandaşlarımız bu ofislerden yararlanabiliyor. Bunu TİM ve TOBB ile beraber yaygınlaştırıyoruz” dedi. 

GÜMRÜKTE DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR  

Gümrükteki dijitalleşmeye çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Bakan Pekcan, “İhracatlarımızın kağıtsız olarak dijital ortamda yapılmasına başladık. Ofisinizden ihracat işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Bir evrağınız eksik ise muayene memuru o evrağı sizden talep ediyor ve siz de sistem üzerinden temin ediyorsunuz” şeklinde konuştu. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal