Bakan Kasapoğlu'ndan 30 Ağustos Konuşması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "30 Ağustos, var olma ve yok olma arasında kendisine yol çizmesi gereken bir milletin topyekun şahlanışının eseridir. Milletimizin, vatanını ve devletini her hal ve şartta canı pahasına koruyacağının en büyük delilidir" dedi.

30.08.2019-18:14 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-18:18) Bakan Kasapoğlu'ndan 30 Ağustos Konuşması

Bakan Kasapoğlu, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesindeki Zafer Bayramı törenlerine katıldı. Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, 30 Ağustos'un, milletin tarihe vurduğu bir mühür olduğunu ifade etti.

"MUTLULUK DUYDUĞUMU İFADE ETMEK İSTİYORUM"

Kasapoğlu yaptığı açıklamada, "Bugün, milletimizin hürriyet ve istiklaline kastedenlere karşı Dumlupınar'da kazandığımız zaferin 97. yıldönümü. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birinde, Dumlupınar'da sizlerle beraber olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu topraklar, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı topraklardır. Bu topraklar, demir ve çeliğin iman karşısında çaresiz kaldığı; milletimizin istikbaline ve istiklaline can vererek sahip çıktığı topraklardır. Bağımsızlık ruhu, 97 yıl önce burada, kahraman şehitlerimizle ete kemiğe bürünmüş ve sonrasında bu ruh buradan bütün yurda yayılmıştır. Bugün kutladığımız zafer, var olma ve yok olma arasında kendisine yol çizmesi gereken bir milletin topyekun şahlanışının eseridir.

YAD ETTİ, SAĞLIK VE AFİYET DİLEDİ

"Milletimizin, vatanını ve devletini her hal ve şartta canı pahasına koruyacağının en büyük delilidir. Bu büyük mücadelemizin Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, kahraman ordumuzun bütün askerlerini rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Geçmişten bugüne bu toprakları bizlere vatan kılan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal