Bakan Gül Avrupa Parlamentosu'nu Eleştirdi

Adalet Bakanı Gül, Avrupa Parlamentosu'nun raporunu kendi tarihlerini unutmak ve Türkiye'ye önyargılı olmakla itham ederek eleştirdi.

14.03.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-18:01) Bakan Gül Avrupa Parlamentosu'nu Eleştirdi

Hollandalıj raportör Kati Piri'nin Türkiye ile müzakereleri askıya alma talebinin Avrupa Parlamentosu'nda 109 hayır oya karşı 370 oyla kabul edilmesi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından eleştirildi. Bu raporun tam anlamıyla Türkiye karşıtı, önyargılı gerçekleri yansıtmayan bir rapor olduğunu bildklerini söyledi.

BAKANIN KONUŞMASININ TAMAMI


Bu raporun hiçbir denkliği bulunmamaktadır. Öte yandan demokrasiye, insan haklarına namütenahi serenatlar yaparken, bir taraftan demokrasiye kastedenlere, hak ve özgürlükleri yaşatmaya devam eden toplumsal düzene savaş açanlara destek olmak tarihi bir çelişkidir. Terörle mücadelede bu politik seçicilik dünyanın iyiliğine değildir. Türkiye'nin varlık ve bekasına yönelen saldırılara verdiği karşılık meşrudur, zorunludur, yerindedir” 

Reform iradesinin zinde tutulacağına dikkati çeken Gül, “Bekası için üstüne titrediğimiz şey adil devlettir, özgür millettir, güçlü Türkiye'dir. Bunlardan hiçbiri dostluk iddiasında olanları rahatsız etmemelidir. Ne özgürlükleri güvenliğe ne de güvenliğimizi özgürlüklere feda edemeyiz. Bunları beraber bir arada yaşatacağız. Bu nedenle terörle mücadelemiz, özünde bir hak ve özgürlük mücadelesidir. Bu mücadelede yanımızda duranları da, Türkiye'yi yalnız bırakanları da elbette unutmayacağız. Avrupa ile ilişkilerimizin sonucu ne olursa olsun biz Türkiye'nin yargı sistemini devrine ve insanına yaraşır bir seviyeye çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Reform irademizi zinde tutuyoruz, zinde tutacağız”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal