Bakan Dönmez: Okul ve Mesai Saatleri Düzenlenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir televizyon programında "Valiliklere bir talimat gönderip okul saatleri ve mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapılmasını istedik. Edirne ile Kars'ın eğitim ve mesai saatleri aynı olacak diye bir şart yok." diye konuştu.

27.01.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 27.01.2019-11:58) Bakan Dönmez: Okul ve Mesai Saatleri Düzenlenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk televizyonunda Hakan Çelik ile Haftasonu programına konuk oldu. Programda Bakan Dönmez, enerji fiyatlarının ucuzlamasından nükleer enerji atılımının Türkiye'de neler değiştireceğine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmeden önce bununla ilgili çok derinlikli çalışmalar yaptırıldığını söyleyen Bakan Fatih Dönmez, "Yaz saati uygulamasında 2 yıl önce böyle bir karar almıştık. Bu kararın neden verildiğine dair gerekçe bulamadık. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, kalıcı yaz saati uygulamasının daha verimli olacağını biliyordurk. Ancak biz bu konuyu İstanbul Teknik Üniversitesine çalışma yaptırdık. Sonuçlar kalıcı yaz saati uygulamasının enerji verimliliği bakımından daha iyi olacağını gördük. İTÜ ile öngörülen tasarruf miktarları oldu mu diye bir çalışma daha yaptırdık ve öngördüğümüz gibi tasarrufların gerçekleştiğini gördük." ifadelerini kullandı.

Yaz saati uygulaması ile ilgili getirilen en büyük eleştirinin okul saatleri olduğunu belirten Bakan Dönmez bunun ilgili de "Valiliklere bir talimat gönderip, okul saatleri ve mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapılmasını istedik. Edirne ile Kars'ın eğitim ve mesai saatleri aynı olacak diye bir şart yok. Benim bildiğim kadarıyla da İstanbul'da eğitim saatler 8.30, 9.00 civarına kadar çekildi." dedi.

Nükleer enerji üretiminin Türkiye için bir hayalken gerçeğe dönüştürüldüğünü belirten Dönmez, "(Rusya ile enerji ortaklığı) Rusya ile yaşanan hadiselere rağmen, Rusya - Türkiye ile yapmış olduğu gaz kontratlarının tamamına uydu. Nükleer güç santrallerine gelince, Türkiye çok uzun yıllar boyunca bu teknoloji için hamlelerde bulunmuş. Ama ihale iptalleri olmuştu. 2010 yıllarda Rusya ile nükleer santrali kurulması için anlaşma yapılmıştır. Mersin'deki Akkuyu Santrali'nde 2023 yılında ilk reaktör devreye girmiş olacak, şu anda bir gecikme söz konusu değil. Nükleer santraller Türkiye için bir hayaldi artık gerçekleşiyor. Trakya'da enerjiye olan talep diğer bölgelere göre çok daha fazla.Enerjide prensip, tükettiğiniz yerde üretin. Biz de bu prensip doğrultusunda yeni nükleer santral için öncelikli olarak Trakya bölgesinde araştırmalarımızı yapıyoruz. Ancak nükleer santral için 25 farklı kriterin sağlanması gerekiyor.Nüfus bakımından yoğun bölgelerde nükleer santral inşa edilmesi konusunda dünyada çok örnekleri var. Paris'e 50-60 km yakınlarında bir nükleer santral mevcut. Fransa elektriğini yüzde 75'ini nükleer santralden elde ediyor." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal