Bakan Çavuşoğlu: Rejimin Saldırganlığı, Arsızlığı Artıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bize yönelik saldırıları tolere etmemiz mümkün değil." dedi.

04.02.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-13:36)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Yeniden Asya Girişimi Toplantısı'nda ülke gündemine ve uluslararası gelişmelere yönelik önemli açıklamlar yaptı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları şöyledir:

''Son günlerde İdlib'de ciddi gerginlik oldu. Dün de 8 şehidimiz var. Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor. Rusya ile bunu durdurmak için çaba sarfediyoruz. Rusya'ya önemli görev düşüyor. Özellikle komşumuz Rusya ile çaba sarf ediyoruz. Lavrov'la görüştüm. Bir an önce kalıcı ateşkes saglamak ve kalıcı siyasi çözüm istiyoruz. Bize yönelik saldırıları tolere etmemiz mümkün değil. Karşılığını verdik, bundan sonra da vereceğiz.''

"(RUSYA'NIN) 'REJİMİ TAM KONTROL EDEMİYORUZ' BAHANELERİNİ DOĞRU BULMUYORUZ"

Türkiye'nin, sahada tüm faaliyetlerde muhataplarıyla bilgilendirme faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, "Her zaman bilgilendirme yapılıyor. Dün Lavrov'un kendisi de söyledi. Bir taraftan kendi askerleri bizim askerlerimizin bildirimde bulunmadığını iddia ettiğini söylerken, diğer taraftan sahada askerlerin ve istihbaratlarımızın adeta online şeklinde temas halinde olduğunu kendisi de söylüyor. Dolayısıyla böyle bir bildirimde bulunmamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her faaliyetinde Rusya ve Türkiye arasında bir kaza ya da dost ateşi olmasın diye bildirimde bulunduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Burada 'rejimi biz tam kontrol edemiyoruz, durduramıyoruz' bahanelerini de doğru bulmuyoruz. Bu diyaloğumuzun amacı da Rusya ile beraber tekrar sükuneti sağlamak. Ama rejimin de dizginlenmesi gerekiyor. Rejim, siyasi çözüme değil, askeri çözüme inanıyor." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal