Bakan Çavuşoğlu: Pompeo'nun İfade Ettiği Söylenen İfadeler Gerçeği Yansıtmıyor

Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüşmesine dair ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına ilişkin, "Biz çok şaşırdık, gerek açıklamanın tonu gerekse Pompeo'nun ifade ettiği söylenen ifadeler gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

04.04.2019-23:09 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-22:58) Bakan Çavuşoğlu: Pompeo'nun İfade Ettiği Söylenen İfadeler Gerçeği Yansıtmıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun kuruluşunun 70. yıl dönümü sebebiyle Washington'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının iki oturumuna katıldı.

"GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüşmesine dair ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına ilişkin, "Biz çok şaşırdık, gerek açıklamanın tonu gerekse Pompeo'nun ifade ettiği söylenen ifadeler gerçeği yansıtmıyor" dedi.

S-400 DEĞERLENDİRMESİ

S-400 alımıyla ilgili değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, "Bir ülkenin illa oradan almayıp buradan alacaksın diye dayatması müttefiklik ruhuna uymuyor" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Patriot'ların fiyatı ve diğer konularda ABD ile anlaşabileceklerini ama sürecin ilerlemesi için Kongrenin onayının gerekeceğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal