Bağdadi'nin Başına Konan Milyon Dolarlık Ödülü Arap Muhbir Alacak

ABD'nin Bağdadi'yi bir muhbir yardımıyla öldürdüğü ve başına konan ödülün sahibi olabileceği ileri sürüldü. "Sünni Arap" olduğu iddia edilen muhbirin operasyonun yapıldığı evin inşaatında da yer aldığı biliniyor.

30.10.2019-17:53 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-17:41)

ABD birliklerinin düzenlediği operasyonla öldürülen DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi’nin ölümü hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Amerikan Wastington Post Gazetesi'nde yer alan habere göre, DAEŞ lideri Bağdadi’nin yerinin “Sunni bir Arap “ tarafından ihbar edildiği, ihbarcının ailesini öldürdükleri için örgütten nefret ettiği belirtildi.

Habere göre, operasyonun yapıldığı ve aynı zamanda Bağdadi'nin kaldığı evin inşaatında da çalışan ihbarcının 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir bölümünü alabileceği aktarıldı.



Washington Post'ta bugün yer alan haberde, ABD özel tim elemanları, “Bağdadi’ye yardımcı olan hatta Suriye’deki evin inşaat çalışmalarına nezaret eden, örgüt içinden, son deredece iyi yerleştirilmiş bir muhbir” sayesinde operasyonu yaptığı ifade edildi.

 

Bağdati İç Çamaşırından Tespit Edildi

ABD'nin operasyonuyla öldürülen DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin kimlik tespitine dair de iddialar ortaya atılmıştı. Buna göre takibe alınan kişinin Bağdadi olduğu iç çamaşırı üzerinde yapılan DNA testiyle kanıtlandığı belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal