Ayvalık'ta Çıkan Orman Yangını Panik Yarattı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde meydana gelen orman yangınında 2 dekarlık alan zarar uğradı. Yangın esnasında bölgede tatil yapanlar ise kısa süreli endişeye kapıldı.

26.07.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-10:44) Ayvalık'ta Çıkan Orman Yangını Panik Yarattı

Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi'nin Badavut mevkiinde saat 17.00 sularında orman yangını meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla kesin korunacak hassas alan ilan edilen alanın yakınında örtü yangını şeklinde başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle çam ağaçlarına bulaştı.

Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye gönderilen Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki 1 helikopter havadan, Ayvalık ve Burhaniye Orman İşletme Şefliği'ne bağlı 6 arazöz ve Ayvalık İtfaiyesi'nden 5 itfaiye aracı ve 3 su tankeri ile karadan yangına müdahale edildi.

Söndürme çalışmalarına mahalleli de yardım etti. Alevler, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında bölgede tatil yapan vatandaşlar, büyük korku yaşadı. 2 dekar alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal