Aydın Vali Yardımcısından Tepki Çeken Çıkış; ''Biber Gazından Ne Olacak''

Aydın'ın Efeler ilçesinde çarşamba günü, arazilerinin yakınında jeotermal enerji santrali istemeyenler ile onları ikna etmeye çalışan Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat arasındaki diyalog tepkilere neden oldu.

07.12.2018-21:36 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-21:38)

Aydın'ın Efeler ilçesinde çarşamba günü, arazilerinin yakınında jeotermal enerji santrali istemeyenler ile onları ikna etmeye çalışan Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat arasındaki diyalog tepkilere neden oldu. Vali yardımcısı ile ilçe sakinleri arasında yaşanan diyaloğa ait görüntü sosyal medyadan paylaşılınca tepkiler gelmeye başladı. 

İlçe sakinlerinin, jandarmanın biber gazı sıktığı yönündeki şikayeti üzerine Arat'ın "Bir şey olmaz. Bir parçacık biber gazından ne olacak?" yanıtını vermesi eleştirildi.

Efeler'in kırsal mahallesi Kızılcaköy'de, tarım arazileri üzerine jeotermal enerji santrali kurmak isteyen firma yetkilileri, bazı kişilerden satın alınan 31 dönüm arazinin etrafına tel örgü çekilmesi için pazartesi günü öğle saatlerinde görevlileri iş makineleriyle bölgeye gönderdi. Jeotermal santral istemeyen ilçe sakinleri, bölgeye gelince 3 gün süren gerginlik başladı. Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat, çarşamba günü bölgeye gelip, ilçe sakinleriyle görüşerek, onları ikna etmeye çalıştı. Arat, firma tarafından bölgede herhangi bir şey yapılmayacağının sözünü verince Efelerliler de bölgeden ayrıldı.

Olay sonrası ilçe sakinleri ile Vali yardımcısı arasındaki diyalog sosyal medyada paylaşılınca tepkiler gelmeye başladı. İlçe sakinlerinden Serpil Kuru şu açıklamayı yaptı; ''Jandarmaya biz sorduk; 'Ne zaman buradan gideceksiniz?' diye. Jandarma ise bize 'Validen ne zaman emir gelirse o zaman gideceğiz' dedi. Bunlara bu biber gazını sıkmalarını siz mi emrettiniz? Biz burada toprağımız, sağlığımız için uğraşıyoruz; başka hiçbir şey için değil. 3 günden beri ben çocuğumu, her şeyimi terk ettim.''açıklamasını yaptı. 

Vali Yardımcısı Arat ise Serpil Kuru'ya, "Tamam. Farz et, ben yaptırdım. Özür dilerim. Öfkelenme, neden öfkeleniyorsun bu kadar? Biber gazı yediysen bir şey olmaz. Bir parçacık biber gazından ne olacak? Yememişsinizdir" dedi bu diyalog sosyal medyada paylaşılınca büyük tepki çekti. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal