Avrupa Komisyonu FETÖ'yü Terör Örgütü Olarak Tanımladı!

Avrupa Komisyonu'nun 17 Nisan'da açıklayacağı Türkiye'ye ilişkin raporuna ulaşıldı. Raporda, FETÖ'yü ilk kez terör örgütü olarak tanımlayan Avrupa, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesini 'meşru' olarak nitelendirdi.

15.04.2018-09:42 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-09:49) Avrupa Komisyonu FETÖ'yü Terör Örgütü Olarak Tanımladı!

Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’ye ilişkin raporunda darbeci FETÖ, ilk kez terör örgütü olarak ifade ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınayan Komisyon, Türkiye’nin suç odaklarıyla mücadelede Avrupa Birliği kriterlerine önemli derecede uyum sağladığını belirtiyor.

Avrupa Komisyonu’nun 2018 senesine ilişkin Türkiye raporu netlik kazandı. 16 ay sonra Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği’ne aday ve aday adayı devletler hakkındaki raporunu 17 Nisan’da deklare edecek. Ulaşılan Türkiye raporu ile stratejik belgede, Türkiye’ye yönelik eleştiriler basiretli ve diplomatik bir şekilde anlatılıyor. Raporun övgüleri ise gerçekçi ve AB-Türkiye ilişkilerinin stratejik boyutunu ifade eder durumda.

Rapora göre, 15 Temmuz hain darbe girişimini şiddetle kınayan Avrupa Komisyonu, Türkiye’nin demokratik kurumlarını koruma hususunda gereken tedbirleri alma hakkının bulunduğunu söyledi. Ankara’nın demokratik kurumlarını koruma konusunda haklı bir şekilde tedbir alma hakkının bulunduğunu ifade eden Avrupa Komisyonu bu çerçevede de ilk kez hain FETÖ’yü bir terör örgütü olarak tanımlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal