Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Abdullah Öcalan Kararı!

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne yapılan işkence ve kötü muamele olduğu şikayeti karara bağlandı. AİHM, başvuruyu reddetti.

27.09.2018-12:08 - (Son Güncelleme: 27.09.2018-11:59) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Abdullah Öcalan Kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kötü muamele ve işkence yapıldığı doğrultusundaki başvuruyu oy birliğiyle reddetti.

AİHM, Öcalan'ın avukatlarının kötü muamele ve işkence suçlamaları için yaptığı başvuruyu değerlendirerek karar verdi.

AİHM'den yayınlanan açıklamada, avukatları tarafından 2010 senesinde gerçekleştirilen başvuruda, İmralı Cezaevi'nde 2008 senesindeki koğuş araması esnasında terör örgütü elebaşına gardiyanlar tarafından kötü muamele ve işkence yapıldığı iddialarının görüşüldüğü ve iddiaların asılsız bulunarak başvurunun oy birliğiyle reddedildiği bildirildi.

Açıklamada, kötü muamele suçlamaları ile alakalı delil olmadığı, Öcalan'ın cezaevinde arama gerçekleştirilen gün ve daha sonraki günlerde doktor kontrolünden geçtiği, herhangi bir fiziki ve psikolojik probleme denk gelinmediği bildirildi. Açıklamada ayrıca Öcalan'ın kendisinin de doktorlara bir şikayet yapmadığı, iddialara yönelik bir hukuki girişimin de söz hususu olmadığı belirtildi.

Avukatlarının gerçekleştirdiği başvuruda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS), hayat hakkını, işkence ve kötü muamelenin engellenmesini, adil yargılanma hakkını, etkili başvuru hakkını ve ayrımcılığın engellenmesini düzenleyen 2, 3, 6, 13 ve14. maddelerinin Türkiye tarafından ihlal edildiği iddia edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal