Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Avrupa Birliği Belçika'da Türkiye'yi Hedefe Koydu

Zeytin Dalı Harekatı'nı hala sindiremeyen Avrupa Birliği, Belçika'da yapılan zirvede yine Türkiye'yi hedef aldı. Akdeniz ve Ege'de yapılan tatbikatlar için 'yasa dışı' açıklaması yapıldı.

23.03.2018-15:53 - (Son Güncelleme: 23.03.2018-15:51) Avrupa Birliği Belçika'da Türkiye'yi Hedefe Koydu

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer bağlantılı risklerin üzerinde durulmadığı zirvede Türkiye hedef alındı. Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından Akdeniz ve Ege'de yaptığımız tatbikatlardan rahatsız olan AB, Brüksel'de ağız birliği yaptı. Belçika'da yapılan zirvede, faaliyetlerimizin yasa dışı olduğu iddiasında bulundular.

TÜRKİYE İÇİN 'YASA DIŞI FAALİYET' İFADESİ KULLANILDI

AB liderleri sonuç bildirgesinde, "AB Konseyi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde devam eden yasa dışı faaliyetlerini güçlü şekilde kınıyor ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Yunanistan'la olan tam dayanışmasının altını çiziyor." ifadesini kullandı.

Belgede ayrıca Türkiye'ye "bu faaliyetlerine son verme" ve "GKRY'nin AB ve uluslararası hukuk uyarınca egemenliğinden kaynaklanan doğal kaynaklarından faydalanma hakkına saygı duyma" çağrısı yapıldı.

Liderler, "aralarında iki Yunan askerinin de bulunduğu AB vatandaşlarının Türkiye'de devam eden tutuklulukları konusunda derin kaygıları olduğunu" belirterek, bu konuların AB ile diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine değinildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;