Avrupa Aşkına Fırtına Engeli

Göçmenlere Avrupa kapılarının açılması sonrası sınır kapılarında ve sahil bölgelerinde hareketlilik meydana gelirken, İzmir’de yoğun fırtına ve elverişsiz hava koşulları sebebiyle mülteciler deniz üzerinden yola çıkmadı.

29.02.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-11:06) Avrupa Aşkına Fırtına Engeli

Türkiye, göçmenlere Avrupa kapılarını açarken yaşanan bu gelişmeler sonrası dikkatler sınır kapılarına ve Ege sahillerine çevrildi. Göçmenler, karar sonrası Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmek amacıyla harekete geçti.

Düzensiz göçmenlerin geçiş yerlerinden biri olan İzmir'de de dün göçmen hareketliliği yaşandı. Otogarlarda ve bazı ilçelerde yoğunluk yaşandı.

FIRTINA İZİN VERMEDİ

Diğer yandan, geçişlerin zaman zaman en yoğun noktalarından biri olan Çeşme ilçesinde yoğun bir fırtına ve sağanak yağış vardı. Zaman zaman 80 kilometreye kadar çıkan fırtına sebebiyle göçmenler deniz üzerinden ilçenin karşısındaki Sakız Adası'na geçmek istese de fırtına geçit vermedi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve emniyet güçleri de meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı sabaha kadar devriye attı. Göçmenlerin, fırtına sebebiyle kara yoluyla sınır kapılarına yöneldiği bilgisine ulaşıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal