Avcılar'da Görülen Batı Nil Virüsü Türkiye'ye Nasıl Geldi?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Batı Nil Virüsü'nün göçmen kuşlarla geldiğini, sivrisinekler tarafından insanlara bulaştırıldığını açıkladı.

25.07.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-09:32) Avcılar'da Görülen Batı Nil Virüsü Türkiye'ye Nasıl Geldi?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Yeşilkent mahallesinde görülen Batı Nil Virüsü ile alakalı olarak açıklamalar yaptı. Hançerli, virüsün göçmen kuşlarla geldiğini, sivrisinekler tarafından insanlara bulaştırıldığını söyledi.

Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan, 'Batı Nil' virüsüyle gündeme gelen Avcılar Yeşilkent mahallesiyle alakalı olarak Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile konuştu.

"DEREDEN KAYNAKLANAN ÖZEL BİR HASTALIK DEĞİL"

"Kuşlar getirdi, sinekler bulaştırdı" yazısında "Birkaç gün önce Yeşilkent 'Batı Nil Virüsü' hastalığıyla gündeme geldi. Yeşilkent'te yaşayan 8 kişide görülen ateşlenme, halsizlik, üşüme ve titreme bulguları üzerine yapılan araştırmada, hastalarda 'Batı Nil Virüsü'ne rastlandı. İstanbul'da ilk defa rastlanan hastalığın sivrisineklerden geçtiği belirlendi. Peki şimdi ne olacak? Öldürücü olmayan ancak bulaşıcı bir hastalık olan Batı Nil Virüsü'nün Yeşilkent ve etrafında yayılması nasıl önlenecek? En önemlisi Yeşilkent'in makus talihi değişecek mi? İşte bu soruları Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye sordum." diyen Boğazlıyan, şu sözleri kullandı:

"Başkan Hançerli, Batı Nil Virüsü'nün Yeşilkent'te nasıl ortaya çıktığını anlattı önce… 'Bölgedeki bir hastanenin doktoru, kendisine başvuran hastaların kan örneklerini Ankara'ya yollamış ve bu vakalarda virüs belirlenmiş. Göçmen kuşların güzergahında rastlanan bir hastalık. Türkiye'de birçok yerde tespit edilmişti daha önce. Dereden kaynaklanan özel bir hastalık değil çünkü virüs dereden değil, virüs göçmen kuşlardan. Göçmen kuşların olduğu her bölgede olabilir. Dereler tabii sivrisinek üreten merkezler. Bazen dereler bazen durgun sular sivrisinek üretir. Sineğin üremesi için özel bir kirlilik olması gerekmiyor. Çok şükür bu virüs hayati bir tehlikeye yol açmıyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal