Askeralma Kanun Teklifi'nin İlk İki Maddesi Kabul Edildi

Askeralma Kanunu Teklifi'nin ilk iki maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 2. maddenin kabulünden sonra, Genel Kurul salı günü görüşmelere devam etmek üzere sona erdi.

13.06.2019-19:27 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-23:39)

Askerlik süresini kısaltan ve bedelli askerliği sürekli hale getiren düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. Teklifin ilk 2 maddesi Genel Kurul'da kabul edildi.

18 HAZİRAN'DA DEVAM EDİLECEK  

İlk 2 maddenin kabülünden sonra Genel Kurul sona erdi. Görüşmelere 18 Haziran Salı günü devam edilecek.

Genel Kurul, Savunma Bakanı Akar’ın muhalefetin itirazlarını alması, AK Parti kanadında değerlendirilmesi için kapandı. Muhalefet de Akar’ın kendileriyle paylaştığı konuları yetkili kurullarında ele alacak.

CELP DÖNEMİ 12'YE ÇIKARILIYOR   

Milli Savunma Bakanı Akar'ın AK Parti Grubu ve siyasi partilerle paylaştığı bilgiye göre; 2020 Ocak ayı itibariyle celp dönemini 12’ye çıkartılacak. 2021’e kadar şu anda olan 4 celp dönemi sayısı 12 olacak.

ASKERLİK SÜRESİ 6 AYA DÜŞÜYOR  

Yeni sistem askerlik süresini 12 aydan 6 aya düşürüyor.  Er ve erbaşlar isterse 6 ay daha maaş alarak askerliği sürdürebilecek, yüksekokul mezunları yedek astsubay olarak askerlik yapabilecek.

Askerliğini yedeksubay olarak yapmayı tercih eden doktorlar, devletteki mecburi hizmetini tamamlamış sayılacak.

BEDELLLİ ASKERLİK KALICI HALE GETİRİLİYOR  

Bedelli askerlik kalıcı hale gelecek, her yıl 145 bin kişi bedelli askerlikten yararlanabilecek. Fazla başvuru olması durumunda kura çekilecek. Memur maaş katsayısına göre değişecek olan bedel bu yıl için 31 bin lira civarında olacak.

Bedelli askerlik başvurusunun kategorize edilebileceği, yaş grubuna göre öncelik verilebileceği ifade ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal