AREA Araştırma Şirketi İstanbul, Ankara ve İzmir'e Yönelik Anket Sonuçlarını Paylaştı

Yerel seçimlere artık çok kısa bir süre kaldı. AREA Araştırma Şirketi ise İstanbul, Ankara ve İzmir'deki anket sonuçlarını paylaştı.

25.03.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-10:32) AREA Araştırma Şirketi İstanbul, Ankara ve İzmir'e Yönelik Anket Sonuçlarını Paylaştı

Yerel seçimlere kısa bir zaman kala araştırma firmalarının açıkladıkları anketlere yönelik dikkat arttı. AREA Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İstanbul, Ankara, İzmir ile alakalı yerel seçim anketinin sonuçlarını duyurdu.

Area'nın kamuoyu yoklaması, 9-19 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

ANKARA'DA MANSUR YÜZDE 50'Yİ GEÇİYOR

Toplam oylar üstünden yapılan ankette, Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak adayı Mansur Yavaş yüzde 44,3, Cumhur İttifakı'nın AK Partili Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mehmet Özhaseki yüzde 39,3 görünüyor. Geçerli oylar üstünden yapılan ankette, Yavaş yüzde 51,8, Özhaseki yüzde 46 alıyor.

İSTANBUL'DA ANKET ŞİRKETLERİNDEN FARKLI SONUÇ

Toplam oylar üstünden yapılan ankete göre, Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu yüzde 44, Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Binali Yıldırım yüzde 42 görünüyor.

Geçerli oylar üstünden yapılan ankete göre, İmamoğlu yüzde 50,3, Yıldırım yüzde 48 alıyor.

İZMİR'DE CHP AÇIK ARA ÖNDE

İzmir'de toplam oylarda CHP adayı Tunç Soyer yüzde 53,9'da, AK Parti adayı Nihat Zeybekçi yüzde 32,8'de, geçerli oylarda Soyer yüzde 61,4, Zeybekçi 37,4'te gözüküyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal