'Ankara ve Şam Arasındaki Yol Barışa Gidiyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye'de Barışa Açılan Kapı" teması ile yapılacak Uluslararası Suriye Konferansı'nın açılışında söz sahibi oldu.

28.09.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-14:50)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye'de Barışa Açılan Kapı" teması ile yapılacak Uluslararası Suriye Konferansı'nın açılışında söz sahibi oldu.

Yeni anayasanın Suriye'yi demokratikleştireceğini öngören Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa komitesinin 50 kişiden oluşacağını belirtti.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI

'Yeni anayasanın Suriye'nin demokratikleşmesini sağlamasını diliyoruz. Anayasa komitesi tarafların belirlediği 50 kişiden oluşan bir listedir.' 

'Suriye'nin geleceğine Suriye halkının karar vermesi, demokrasinin ve egemenliğin olmazsa olmasıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız Suriye halkının olmalıdır. İktidarın politikası sadece bizi değil bütün dünyayı düşündürmektedir. Ülkemiz içindeki terör mücadelelerinin sınır dışında da sürmesi uluslararası bir haktır. Türkiye'nin Suriye topraklarında sürdürdüğü terörle mücadelenin meşruluğuna inanıyoruz ancak bu mücadelenin Şam'la ilişki kurularak sürdürülmesi. 

'Ankara ile Şam arasındaki yolun barışa giden en kestirme yol olduğunu unutmamalıyız.' 

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal